00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

חלה מתוקה

 חלה מתוקה

מרכיבים ל 2 חלות:

1 ק"ג קמח לבן 

1 שקית "שמרית" 

1 שקית משפר אפיה (לא חובה)

3/4 כוס סוכר (150 גר')

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)

2 ביצים 

1 כף מלח שטוחה

 1/2 1 כוסות מים פושרים

1 ביצה טרופה למריחה

שומשום או פרג לפיזור

 אופן ההכנה:

מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפיה, שמרית, סוכר, מלח, שמן וביצים. לשים

במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק

רך  וגמיש שאינו נדבק לדפנות.

משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר אפייה יש

לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).

מחלקים את הבצק  ל 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל 3 חלקים יוצרים רצועות

וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה . מניחים בתבנית שטוחה עם נייר

אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.

מורחים כל חלה  בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם

מראש ל 180 מעלות

כ-35 עד שהחלות זהובות .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת