00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

גביניות

 גביניות

מצרכים:


 4 וחצי- כוסות קמח רגיל

 
2
חלמונים- (שמתי שתי ביצים שלמות)


 80
גרם- מרגרינה בטעם חמאה


כוס סוכר 


קליפת לימון מגוררת (אפשר שקית וניל)


1
 שמנת חמוצה

 
 40
גרם- שמרים טריים, מומסים בכוס מים פושרים (לא קרים מדי ולא חמים מדי)

(ייתכן ויידרשו עוד כף או שתיים מים אח"כ)


 1/2
כפית סוכר

מילוי:


300 ג- (בערך) גבינת כנען


ביצה


1
גביע- שמנת חמוצה


2
שקיות- סוכר וניל


1/2
כוס -סוכר


וחופן נדיב מאד של צימוקים שחורים זעירים



אופן הכנה: 
להמיס את השמרים עם חצי כפית סוכר, לכסות את הכוס ולתת לשמרים לתסוס

מעט - אפשר לראות כשעולה שכבת קצף. 

להכניס לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים ולשמרים. 

כשהשמרים תססו בכוס, להפעיל את המערבל במהירות איטית ולשפוך את המים

בהדרגה, תוך כדי ערבול איטי. 

אם הבצק עדיין יבש מדי ופירורי, להוסיף עוד כמה כפיות מים. 

אם הבצק דביק (וככה הוא אמור להיות בשלב זה), להוסיף בהדרגה קמח. 

להוציא את גוש הבצק למשטח לישה מקומח היטב ולהמשיך את הלישה בידיים

תוך כדי הוספת קמח באופן מבוקר, עד שנוצר בצק גמיש ונעים לעבודה. 

לקמח את תחתית הקערה ולהחזיר את גוש הבצק, לכסות במגבת ולהתפיח

בערך חצי שעה עד שעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו (תלוי במזג האויר, בד"כ

הוא תופח מהר מאד בגלל מיעוט השומן שבו(

לחלק אותו לשנים ולרדד כל חלק לריבוע או מלבן על משטח מקומח. לחתוך

ריבועים די גדולים. לשים את המילוי ולאסוף פינה מול פינה ולהדק היטב. 

להניח אותם כאשר ה"תפר" כלפי מטה. למרוח בחלמון ביצה ולהשאיר בתבנית

להתפחה קצרה נוספת. 

לאפות בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות, עד שהם מקבלים צבע יפה
.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת