00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוף עם פטריות ושום ברוטב צ`ילי מתוק

 

מתכון עוף זה הוא מן המתכונים הבסיסיים ביותר שיש , אך זה בהחלט לא מוריד מיופיו וטעמו, הרי אף אחד לא צריך לדעת כמה זמן ומאמץ השקענו בהכנתו. והתוצאה אכן נראית כאילו השקענו בהכנה, לפחות חצי יום עבודה...

 

ובכן הנה לפניכם המתכון, להנאתכם:

 

המצרכים:

 

  • 6 כרעי עוף נקיים עם העור
  • 2 ראשי שום חתוכים לרוחב 

  • 1 קופסא פטריות טריות (מכל סוג שאתם אוהבים) אם הפטריות גדולות אפשר לחתוך לחצאים.

  • 2 ענפי טימין שלמים

 

 

 

 למרינדה:

 

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 1 כף חרדל דיג'ון 

  • 2 כפות רוטב טריאקי

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

  • עלי טימין טריים  מ- 2 ענפים (מפוררים כנגד כיוון הצמיחה)

 

ההכנה:

 

  • בקערה גדולה מערבבים את חומרי המרינדה.

  • מוסיפים את חלקי העוף ומעסים היטב כך שיהיה מצופה מכל הכיוונים, ומסדרים בתבנית חסינת חום.

  • טובלים את השום והפטריות בבלילת המרינדה, ומסדרים בתבנית בין חלקי העוף, למעלה מניחים את ענפי הטימין, ושופכים מעל את יתרת המרינדה מהקערה.

  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 - 220 מע' במצב גריל, עד שהעוף מקבל צבע זהוב יפה. כעת יש להניח מעל התבנית נייר כסף (לא הדוק) ולהשאיר בתנור לעוד כשעה לפחות. לפני ההגשה יש להוריד את נייר הכסף לכ- 10 דקות נוספות.

 

 

זהו זה, זו כל התורה.... כעת רק להגיש ולקצור מחמאות.


בתאבון

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת