00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קציצות בקר וכרישה (פראסה)

11/03/2011

 

 

לפני שנים רבות, במסגרת נסיעת ביקור בבית הוריו של חבר ביפו, טעמתי לראשונה בחיי את קציצות הפראסה (כרישה).
מה  אומר לכם,  אלו היו קציצות כה טעימות, שעד היום, כאשר אני נזכרת בהן אני ממש יכולה  להרגיש  את טעמן הטוב בפי. 

לצערי במשך שנים רבות, נמנעתי מלהתקרב אל הירק הזה, אולי מפאת כבוד למתכון המקורי, או אולי סתם כי לא ממש ידעתי איך עובדים איתו.

לאחרונה התוודיתי אליו מחדש ואפילו למדתי שמרוב אהבה אליו הוא קיבל המון שמות... פראסה, כרישה, לוף. וגם למדתי כי זהו ירק השייך למשפחת השומיים ומשמש אותנו רבות, כירק תבלין.
בעבר נהגו להשתמש בו גם כעזרה 
ראשונה ברפואת הסבתא, כמרפא וכמונע כאבי בטן. (לא ניסיתי אבל מי שרוצה מוזמן).

 

 

 

מה שכן ניסיתי זה להכין ממנו קציצות עם בשר בקר, והתגובות בביתי היו חיוביות ביותר. גם אני אהבתי את טעמן, ולכן החלטתי לשתף אתכם במתכון שלי.
איני יודעת אם זהו מתכון זהה למקור, אך אני יכולה להבטיח שהוא נפלא בפני עצמו.

את הקציצות ניתן להגיש כמנה ראשונה,  כשהן קטנות בגודל של ביס אחד.
או כמנה עיקרית כשהן  גדולות יותר, ומוגשות עם תוספת של אורז, בורגול, קוסוקס, פתיתים.. או ככל העולה על דעתכם.


 כך הוא נראה לפני שמתחילים

המצרכים לקציצות:

 

  • 600 גר` בשר בקר טרי טחון

  • 1 כרשה גדולה קצוצה (או שתיים קטנות - רק החלק הלבן) 

  • 1 ביצה

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 1/2 כוס פרורי לחם -  או -  1 תפ"א מגורר

  • כמון

  • כורכום

  • בהרט

  • מלח 

  • פלפל שחור

 

ההכנה:

 

  1. במחבת חמה עם מעט שמן קנולה, יש לטגן את הכרשה עד להזהבה קלה, ולצנן.
  2. בקערה נפרדת לערבב היטב את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, פרורי הלחם והביצה.

  3. להוסיף את הכרשה המטוגנת והתבלינים ולערבב  היטב עד לקבלת תערובת אחידה ורכה. ככל שתלושו יותר כך יתאחדו הטעמים טוב יותר.

  4. רצוי להניח לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר, לאיחוד הטעמים. (לא חובה)

  5. להכין את הקציצות בהתאם לגודל בו אתם חפצים, ולטגן במחבת חמה עם שמן קנולה עד שהקציצות מוכנות. 

 

 

הצעת הגשה ירוקה  להניח את הקציצות על מצע עלים ירוקים של כירשה ופטרוזיליה.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת