00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

ביצים חומות בנוסח סיני

אחרי כמעט שנה בארץ מתגברים הגעגועים לאוכל הטיוואני, לדוכני הרחוב בכל פינה ולמגוון האוכל הכל כך גדול. אחד הדברים שתמצאו כמעט בכל פינת רחוב ובכל 7-11 הן הביצים החומות הסיניות השוכבות בסיר בישול איטי ומעלות ריח חזק של סויה ותבלינים שונים.

ניתן להכין אותן לשבת במקום ביצים לחמין. ככל שהביצים מתבשלות יותר זמן, צבען נעשה כהה יותר ומתפשט יותר ויותר פנימה אל הביצה.

תהנו :)

כשעתיים                  דרגת קושי 

רכיבים:

6 ביצים

סיר עם מים

1 כוס רוטב סויה דל נתרן או לחילופין 3/4 כוס רוטב סויה רגיל

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר חום

10 פרוסות זנגביל טרי

1 כוכב אניס (לא חייבים למי שלא אוהב)

מקל קינמון - אופציונלי

אביזרים נלווים:

סיר קטן עם מכסה

כף עץ

אופן הכנה:

להכניס את הביצים לסיר עם מים קרים, להביא לרתיחה ולבשל כ-6-8 דקות, לקרר מעט, לקלף ולהשאיר בצד (ניתן לשטוף במים קרים, כך הבישול קל יותר).

בינתיים, להכניס את שאר הרכיבים לסיר, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, להוסיף את הביצים המקולפות ולבשל למשך כשעה תוך כדי הפיכת הביצה מידי פעם.

(לבישול ארוך, ניתן להשאיר על פלטה בסיר מכוסה ולהוסיף מים במידת הצורך).


לכבות את האש, לכסות ולהמתין כ-30 דקות.

בתיאבון :)


אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת