88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

הגיע זמן התפוח

 

אני מעלה את הרשומה קצת באיחור, וזה גם בגלל בעיות שהיו בתפוז בימים האחרונים, שבהם אי אפשר היה לבצע כל מיני פעולות בין היתר, העלאת רשומות חדשות בבלוג.

אני לא מאלה שחוגגים את חג ה"ולנטיין דיי", החג הזה לא מדבר אלי, אבל כשמיטל מתפוז שלחה לי מסר ושאלה אם אהיה מוכנה לקבל את תפוחי ה"פינק ליידי", להכין איזשהו מתכון שהתפוח הוא אחד המרכיבים העיקריים וגם לכתוב על כך, לא סרבתי לה, א. כי זו מיטל והיא מקסימה, ו-ב גלל שזה תפוח אתם יודעים, קצת קשה לסרב לתפוח.

אריזת התפוחים הגיעה אלי עם בלון הליום ורוד ונחמד, אממה, הקופסא הוורדה והיפה שבתוכה הונחו התפוחים, היתה רטובה מאוד ונאלצתי להחזיק אותה בשתי ידיים, כשהתפוחים שהיו בתוכה מאיימים עוד רגע ליפול מתוכה.

תמיד ראיתי את התפוחים האלה בסופר, אבל אף פעם לא ניסיתי אותם, כי אצלי בבית מתחלקים אוהבי התפוחים: הבעל אוהב את התפוחים הירוקים החמצמצים, אני אוהבת את התפוחים האדומים הדלישס והילדים, לא מתלהבים.

אבל כשהבעל לקח אחד לעבודה ואכל אותו, הוא הודיע לי שהתפוח הזה טעים מאוד וכשאחד הילדים ראה את תפוחי ה"פינק ליידי", גם הוא מיד לקח אחד ואכל והודיע לי חד משמעית, שאלה התפוחים שהוא אוהב ולכן זה מה שאני צריכה לקנות לבית.  לא ידעתי בכלל שהוא אוהב תפוחים.

ואני, התמכרתי לטעם, אבל הייתי צריכה לעצור ולהחביא את התפוחים, כדי שאספיק לעשות מהם משהו לפני שיתחסלו.

זהו, הוחלט, להבא, אצטרך להביא לבני הבית את התפוחים האלה.

התפוחים רעננים, ורדרדים, מבקשים רק לנגוס בהם. אני בהחלט ממליצה עליהם.

אז מה להכין מהתפוח הנפלא הזה? החלטתי ללכת על בצק עלים ממולא תפוחי עץ, אבל בתבניות מאפינס אישיות.

מצרכים:

  1. 1/2 חבילה בצק עלים מרודד
  2. 5 תפוחי עץ מקולפים, חתוכים לריבועים קטנים
  3. 5 כפות סוכר אני השתמשתי בסוכר חום
  4. 50 גרם חמאה
  5. 2 כפות שטוחות קינמון
  6. 1/2 כוס פירורי ביסקויטים - לי היה בטעם שוקולד
  7. 1 ביצה

הוראות הכנה:

להכניס למחבת תפוחי עץ, סוכר, חמאה וקינמון, לבשל ביחד במשך רבע שעה.





















 

לערבב היטב

 




















להוסיף את פירורי הביסקויטים, לערבב היטב - לקרר

 



















 

לחמם תנור ל-180 מעלות

לאחר שהתפוחים התקררו לרדד מעט את הבצק לעלה דק, ליצור עיגולים

 




















 
להניח בתוך תבנית מאפינס, למתוח את הבצק בעדינות שיהיה בצק דק, למלא במילוי של התפוחים

לסגור היטב ולשים בתבנית כשהצד שסגרנו כלפי מטה למרוח ביצה לאפות בחום 180 מעלות 






















 

וזהו, ככה נראים המאפים בתנור

 





















וככה נראים בהגשה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת