00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קאפקייקס קוקוס עם קרם שאנטילי

קאפקייקס נפלאים בטעם קוקוס, עדינים ורכים  גם אחרי שלושה ימים במקרר.
קרם השאנטילי מתובל במשחת וניל איכותית (תראו את הנקודות הקטנות בקרם) מעניק לקאפקייקס טעם מצויין ומרקם עשיר!
את המתכון מצאתי באתר של מרתה סטיוארט מלכת הקאפקייקס הבילתי מעורערת וערכתי בו מספר שינויים.
 
קאפקייקס קוקוס עם קרם שאנטילי - 24 יח`
מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט עם שינויים שלי
 
מצרכים:
כוס וחצי קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
150 גר` חמאה רכה
1/2 כפית משחת וניל
1 כוס סוכר דק דק של סוגת או רגיל (200 גר`) ועוד 1/4 כוס סוכר (כבר תבינו למה...)
1 כוס חלב קוקוס
4 חלבונים
80 גר` קוקוס טחון - סוגת
גרד מתפוז 1
 
לקרם שאנטילי
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 גר`)
1/2 כפית משחת וניל או 1 כפית תמצית וניל  איכותית
2 כפות אבקת סוכר
 
 
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל-170 מעלות ולהכין מנג`טים בתבנית שקעים (24 יח`).
2. בקערה אחת - לערבב קמח, אבקת אפיה, מלח וקוקוס.
3. בקערת המיקסר - להקציף את החמאה עם כוס סוכר במהירות גבוהה עד קבלת קרם תפוח ולבן (3-4 דק`), מוסיפים את משחת הוניל וגרד התפוז, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח לסרוגין עם חלב הקוקוס ב-3 פעמים. (לא לערבל יותר מידי! רק עד אשר הקמח נטמע בתערובת).
4. מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף נוקשה ויציב עד קבלת פסגות מבריקות (כ-3-4 דק`).
5. מקפלים את קצף החלבונים אל התערובת השניה בתנועות קיפול, עד לאיחוד המסה.
6. בעזרת שק זילוף או כף, מעבירים מהתערובת אל מנג`טים (אין צורך לשמן) ואופים 20-25 דק`.
7. מצננים לחלוטין לפני מריחת הקרם! (ניתן להכין יום קודם)
 
מכינים את הקרם:
בקערת המיקסר שמים את השמנת הוניל והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמקבלים קרם יציב להזלפה (ראו בתמונה), כזה שאינו נופל מבלון ההקצפה. היזהרו מהקצפת יתר כדי שלא תקבלו חמאה..
 
בעזרת שק זילוף עם צטנר כוכב מזליפים על הקאפקייקס גבעת קרם ומקשטים.
 
* לשמור בקרור.
 
הסוכר החדש של סוגת הוא לא אבקת סוכר אבל דק יותר מהסוכר הרגיל - מאד מתאים לאפיה!
 
תערובת העוגה - שלב 1 הקצפת החומרים, שלב 2 - הקצפת החלבונים, שלב 3 - איחוד למסה אחת
 
תוספת של גרד קליפת תפוז
 
 
 
להקציף את הקרם עד לשלב הזה (מספיק יציב בשביל הזלפה)
 
רך ועדין
 
 
 
 
 
 
זהו, זה המתכון האחרון שמשתתף בתחרות של סוגת.
תודה לכל מי שטרח והצביע לי עבור שני המתכונים הקודמים או רק על אחד.
גם הפעם אתם יכולים להצביע ולהשפיע :-)
ההצבעה תחל בשעה 16:00!
 
תודה ושבוע נפלא!
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת