44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

מוסקה חצילים בשר ותפוחי אדמה

מוסקה חצילים בשר ותפוחי אדמה

מוסקה חצילים בשר ותפוחי אדמה

החומרים:
מסננת
מגבות נייר
תבנית חסינת אש


5 חצילים
מלח להמלחת החצילים
שמן רגיל לטיגון

עוד 2 חצילים
11/2 ק"ג בשר טחון
3-4 שיני שום מעוכות
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
3-4 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לפרוסות 1/2 ס"מ בערך
3 ביצים

אופן ההכנה:

פורסים 5 חצילים לפרוסות בעובי אצבע עם הקליפה.  ממליחים ומשאירים ל-20 דקות במסננת לניקוז המים.

שוטפים ומיבשים.  מטגנים בשמן רגיל, מסננים ומייבשים מעודף השמן.

2 חצילים נוספים, קולים על האש.  מוציאים את התוכן ומועכים עם מזלג.
את הבשר סוגרים על מחבת חמה עם טיפת שמן. מוסיפים מלח,פלפל ושיני השום המעוכות.

 הבשר מוסיפים את החצילים המעוכים,3 ביצים תוך ערבוב כל הזמן, קורט מלח ופלפל ומערבבים יחד.


בתבנית פיירקס גדולה משומנת מעט שמים פרוסות תפוחי אדמה. מעל תפוחי האדמה מניחים שיכבה של חצילים מטוגנים. מעל זה את הבשר המעורב, מעל לבשר, שמים שיכבה נוספת של חצילים בצורה  מסודרת כך שיקל לחתוך לאחר האפייה כ- מרובעים.

מכניסים לתנור בטמפרטורה של 160 מעלות לשעה. לעיתים יש עודף שומן. אפשר לנקז או להשאיר .
מגישים חם.


אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי +  תודה

 

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת