44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

מוסקה ברוטב בשמל

מוסקה ברוטב בשמל


מוסקה ברוטב בשמל

החומרים:
מחבת
מסננת
מגבות נייר
נייר אלומיניום


4 חצילים גדולים
2 בצלים קצוצים
750 ג"ר עד 1 ק"ג בשר טחון
1 כף שום כתוש טרי או יותר

שמן זית
שמן לטיגון

מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 כפות חמאה
3 כפות קמח
מעט חלב/מרק/מים  לפי הצורך
גבינה פרמזן או אחרת מגוררת 

אופן ההכנה:

פורסים את חצילים לטבעות בעובי 1.5-2 ס"מ.  

ממליחים ומניחים במסננת להוציא נוזלים.

סוחטים את פרוסות החציל.
מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע חום ומניחים בצד.


מטגנים את הבצל בשמן זית. בהזהבה מוסיפים את השום מטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הבשר הטחון ותבלינים. מטגנים כ- חמש דקות ומורידים מהאש.


רוטב בשמל:
ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים את הקמח.
כשכל החמאה נספגת מוסיפים כ- חצי כוס נוזלים ומערבבים היטב למרקם אחיד.
מוסיפים נוזלים שוב ובוחשים וחוזר שוב. סה"כ כ- ארבע פעמים.
הארה. חשוב לערבב היטב שלא יוותרו גושים. המרקם צריך להיות חלק וסמיך.

הרכבת המנה:
בתבנית משומנת שמים שכבת חצילים מטוגנים, שכבת בשר, שוב חצילים ושוב בשר.לסיים בחצילים.
לכסות הכל ברוטב הבשמל, וגבינה צהובה - אופציונלי.

לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות בחום בינוני כחצי שעה.
להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד כמה  דקות עד שישחים.


מומלצים:

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי +  תודה

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת