00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של סיגלין

חמין

חמין לידע כללי ....מויקיפדיה

תבשיל זה נוצר מאחר שלפי ההלכה היהודית יש איסור לבשל ביום שבת, וכן יש איסור על הבערת אש ביום זה. עם זאת, על פי ההלכה מותר להתחיל במלאכה לפני כניסת השבת, כאשר ידוע שהמלאכה תמשיך להתבצע בשבת מעצמה , ועל כן מותר להתחיל לפני כניסת שבת בבישול מאכל שבישולו יושלם מעצמו במהלך השבת. עם זאת ישנם הגבלות שונות על בישול באופן זה,  כדי שניתן יהיה לאכול מאכל חם ביום השבת היה צורך לבחור במאכל שבישולו יתחיל לפני כניסת שבת ושיארך זמן רב, מה שימנע ממנו להישרף עד לאכילתו, ולכן נוצר מאכל זה. ישנם מאכלים נוספים שנתייחדו לשבת מסיבה זו כגון הג'חנון התימני.

________________________________________________________________________________

 

אמא שלי היתה מומחית לחמין , עד היום כשאני נפגשת עם חברות ילדות שלי הם מזכירות לי את החמין של אמא שלי

אני עושה    חמין קיבוץ גלויות

קטניות - שקית מוכנה של קטניות שמיועדת לחמין ויש בה שעועית לבנה , חומוס ושעועית אדומה

אני מניחה לילה לפני בקערה עם מי ברז

( אנחנו משפחה בת 4 נפשות , אני שמה בקערה עם המים את כל השקית אבל משתמשת בחצי ואת החצי השני מקפיאה עד הפעם הבאה שבה לא אצטרך להשרות שוב )

אני שמה בתחתית הסיר

עליהם אני שמה בשר בקר עדיף מס' 5 חתוך לקוביות

וכן עצמות רגל או מח עצם או חוליות ....או בכלל לא אם לא אוהבים

תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים או תפו"א קטנטנים קלופים

ראש שום שלם

בצל עם הקליפה כדי לתת "צבע" או כמה שזיפים יבשים

ביצים לפי מס' הסועדים שטופות

מתבלים ב:

מלח ופלפל
  פפריקה מתוקה
 כפית כורכום
רבע כפית קינמון
4-5
כפות שמן

אבקת מרק עוף


בשקית קוקי נפרדת

1 כוס חיטה שטופה

1/4 1 כוסות מים

1/2 כפית פפריקה מתוקה וקמצוץ חריפה ( אם רוצים)

1/2 כפית א.  מרק עוף

1/2 כפית מלח

1 כף שמן

מעט פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

שום כתוש

קושרים את השקית משכיבים אותה על הכל ומחוררים בחלקה העליון

אפשר לשים בעוד שקית קוקי נפרדת

מגש בצק ג'חנון - כל יחידה חתוכה ל 2-3 חתיכות 

קושרים את השקית משכיבים אותה  ומחוררים בחלקה העליון

___________________________________________________________________________________

המיוחד בחמין הזה שהוא חייב לעבור בישול לפני

מכסים את הסיר מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות , אחרי שעה מורידים ל- 100 מעלות

אם יש צורך מתישהו מוסיפים מים רותחים

החמין יוצא חום וטעים.

הגשה: ( סורי שלא צילמתי בסוף )

מפרידים בין מרכיבי החמין ומגישים כל דבר בצלחת נפרדת , כך כל אחד יכול לקחת את מה שהוא אוהב.

מומלץ - שווה את ההשקעה ומתאים לשבתות החורפיות שעוד נשארו לנו.

 

שלכם , סיגל 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיגלין אלא אם צויין אחרת