00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

קלמטה זה לא רק זיתים (או: "זוהי יפו, ילדה, זוהי יפו")

"יש משהו מוזר ולא ידוע,
יש משהו נפלא בעיר הזאת...

השחפים על המזח כבר עפו
והים השתתק ונדם.
זוהי יפו, ילדה, זוהי יפו
שחודרת - כמו יין - לדם..."

בכל פעם שאני מגיעה לקלמטה, התחושות שאני מרגישה הן בדיוק כמו שיוסי גמזו כתב בשירו "זוהי יפו". במתחם של ככר קדומים השוכנת בלב יפו העתיקה, נפתחה לפני כחודשיים וחצי "קלמטה" מעין טברנה יוונית אבל לא רק. המסעדה ממוקמת במבנה אבן עתיק ויפיפה ומציעה אווירה שמחה ותוססת, נוף מרהיב אל נמל יפו ותל אביב כולה ומטבח המשלב אלמנטים מקומיים וים תיכוניים.

אין על הנוף הזה.. ביום שמש או ביום חורף. פתאום מרגישים בחו"ל..

עד היום, היו לי לא מעט ביקורים במקום ולא יצא לי להתאכזב. משהו באוירה השמחה, במוזיקה היוונית שגורמת לך לחייך גם אם אתה בדיכאון (been there, done that) ובאוכל הלא מתחכם.. פשוט עושה לי את זה. אני לא מחפשת מיליון מרכיבים בצלחת אלא פשוט אוכל טוב שיהיה עשוי כמו שצריך ואת זה קלמטה נותנים.

השף הצעיר רועי גנצ'ולה הוא אשר בנה את התפריט ואף מלהטט בין המחבתות במטבח בקומה התחתונה. בתפקידו האחרון רועי ניהל את מטבח טאפאס אחד העם ולפני כן עבד כסו-שף ב'הרברט סמואל'.. התפריט מגוון וכל אחד יכול למצוא את המנות שהוא מתחבר אליהן יותר. לדוגמא אני מאוד אוהבת את סלט הסלקים הצרובים ולא מוותרת עליו באף ביקור. אבל בנוגע לאוכל מיד אני מרחיבה :)..

בשבת האחרונה אל מול ים רגוע ושמש מלטפת קפצנו לביקור דיי ספונטני, רותם ואני. להעביר צהריים עם ראקי ואוכל מצויין זה בילוי נפלא וכך באמת ישבנו לנו כ-3 שעות בגן עדן יפואי, כאשר השמש מלטפת את פניי ואת גבו של רותם וממולנו אנו רואים את ספינות התיירים מפליגות.. פשוט מושלם.

ומה אכלנו? ת'אמת מה לא :)

פתחנו את המשתה, עם קוקטייל טורקיש (39 ₪) המכיל ראקי (אניס טורקי), דבש ולימונדה.. אין כמו קוקטייל טוב כדי לפתוח את התיאבון.

את הקוקטייל ליווינו במנת לחם הבית (18 ₪) שמגיע עטוף בנייר עיתון יווני המכיל כ-5 פרוסות לחם חם עם קרום מתפצח וזיתי קלמטה. לצד הלחם מגיעים 2 ממרחים: חצילים, רוקט וצ'ילי ולבנה עם נענע מיובשת. מבחינתי הארוחה יכולה להתחיל ולהגמר כאן. הלחם הזה פשוט נהדר.

גרגרנים שכמונו לא באמת יסתפקו בזה והזמנו כחלק מהפתיחה פרחי כרובית (21 ₪) צלויים המגיעים בתוך כלי חרס שבהגשה גורם למנה להראות כמו פרח, אבל כזה שהוא גם חינני וטעים. הכרובית מגיעה בליווי איולי שמכיל סומק, מלפפון חמוץ קצוץ ולימון. לטעמי, האיולי הכי טוב בעיר.

כמנות ראשונות חלקנו סלט סלקים צלויים (28 ₪) וסלט עגבניות ומוצרלה (34 ₪). סלט הסלקים מבחינתי הוא לא פחות מגאוני – פלחי סלקים צלויים, עגבניות שרי צרובות ומבחר עשבי תיבול הופכים זאת מסתם סלט מלא ירוקים לסלט מעולה – זה סלט ללא חסות אך עם המון בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ונענע. הסלט מתובל בוינגרט המכיל חומץ יין אדום והופך את הסלט למרענן.  סלט העגבניות והמוצרלה מכיל גם בזיליקום, זיתי קלמטה ו-2 קרמים שהופכים את המנה לממכרת – קרם עגבניות פיקנטי וקרם שום עדין.

כדי להוסיף עוד קצת אלכוהול לגוף, רותם בחר להמשיך עם אוזו (26 ₪) ותוספת מיץ אשכוליות אדומות (7 ₪), אני בחרתי להמשיך עם סודה (10 ₪)

לעיקריות חלקנו מנת פסטה מתפריט המיוחדים "פסטונטי פטריות" (52 ₪) פסטה צינורות ברוטב פטריות, וורמוט, יין לבן ומעט שמנת ומעל הכל המון פרמזן. החשש היחידי שלי מהמנה היה טמון במילה שמנת, פחדתי למנה כבדה, בדיעבד הייתי מוכנה לגור בצלחת פסטה שכזו בוקר, צהריים וערב. אני בטוחה שרותם היה מוכן להתחתן איתה :)

בנוסף לקחנו מנת סינטה (105ש"ח) בליווי תבשיל עדשים שחורים ותרד וראש שום צלוי. הסינטה היתה צלויה באופן מדוייק ושמרה על עסיסיותה. תבשיל העדשים היה טעים, לא נראה לי שיצא לי לטעום תבשיל כל כך טעים ולמרות שהיינו מפוצצים, לא יכולנו להפסיק לאכול ממנו.

לאחר הפסקת עיכול והתלבטות ארוכה חשבנו לוותר על קינוח, אך לבסוף קיבלנו לשולחן מנת 100% שוקולד – עוגת שוקולד חמה מכוסה בגנאש שוקולד וברס אגוזי לוז (אגוזי לוז מקורמלים וקצוצים). הקינוח הזה מתוק מאוד וכבד מאוד. אני אישית מעדיפה את קינוח היוגורט עזים שמגיע עם שקדים קלויים ודבש.

בליווי תה נענע (10 ₪) ופעמיים אמריקנו (11 ₪ כ"א) סה"כ 411 ₪.

 

לסיכום: זה דיווח אחד מתוך המון ביקורים שבהם ניסיתי מנות נוספות וטובות כמו ספיישל סרדינים על הפלנצ'ה, סביצ'ה דג לבן בסגנון ערבי, ריזוטו אנשובי ירוק, קלמרי ממולא בבורגול וסופלקי טלה. האווירה במקום שמחה וגם אם הגענו מעט מדוכדכים, המוזיקה והאנשים מסביב פשוט גורמים לחייך.

למי שמצפה לזיקוקים וניצוצות מהאוכל, שישכח מזה.. האוכל עשוי כהלכה.. טעים ומנחם כמו שאוכל צריך להיות. לא בכל מנה צריך למצוא תחכום, כמובן שניתן למצוא את החותמת האישית של השף ות'אמת אין צורך יותר מזה.

ואל תשכחו לבקר בשירותים בקומה התחתונה, לרגע תחשבו שהפכתם לדמות מהסיפור "עליסה בארץ הפלאות"..

באחד מביקוריי שם בשעת צהריים בסופ"ש שמשי, חבר טוב הפנה את תשומת ליבי לאחת הספינות ששטו להן ואמר שאחת המסקנות שיש לו מהתקופה האחרונה בחייו, זה שהוא צריך לעשות יותר כיף.. אז יקירי.. התמונה הבאה מוקדשת לך ותודה על החברה באותה ארוחת צהריים.. מהמהנות שהיו לי

את הרושם של רותם מאותה הארוחה ניתן לקרוא בפוסט אצלו

עדכון: התפריט במקום השתנה ולא ניתן למצוא את כל המנות שנאכלו בארוחה. חלקן השתנה כמו הסלט עגבניות ומוצרלה, חלקן הוסר כמו הכרובית וחלקן הפך לקבוע כמו הפסטונטי פטריות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת