33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

פאי תפוחי פינק ליידי ללא גלוטן וללא סוכר

פאי  תפוחי פינק ליידי ללא גלוטן וללא סוכר

  המיוחד בפאי ששמרתי על שני מרקמים של התפוחים חלק בושלו וחלק נשארו קרספיים כי רק נאפו . והפאי נאפה באהבה ללא גלוטן וללא סוכר.

בחלוקה ל 10 מנות כל מנה מכילה 

כ200 קלוריות 
½3 נקודות שומרי משקל
(אינני דיאטנית והחישוב שלי לפי תבלאות ברשת)

הבצק נטול גלוטן לחלופין ניתן להשתמש בכל בצק פאי 

קלתית ללא גלוטן (הערה למטה)

2 כוסות קמח נטול גלוטן קונדיטור
½ כוס קמח אורז "מזרח ומערב"
1 כף כמו סוכר
1 ביצה
50 גר חמאה

במעבד מזון לערבב את הקמחים והסוכר להוסיף חמאה ולערבב לתערובת פירורית ,להוסיף ביצה וללוש עד שנפרד מהדפנות..
לעטוף בניילון נצמד ולאשפז במקרר לחצי שעה.
לרדד לתבנית חד פעמית, פאי מאורכת . לאפות אפיה עיוורת בחום של 150, 15 דקות.

לחתוך 5 תפוחי פיינק ליידי קלופים וחתוכים לשמניות (בעזרת מכשירשבתמונה)


לבשל עם 
1/3 כוס דבש 
½ כוס מים 
מיץ מילמון שלם
½ מקל וניל חצויי
1 כפית קינמון 

לבשל עד שהתפוחים רכים
לסדר על הבצק החצי אפויי,ללא הרוטב ולשמור את הרוטב 

לקלוף 
2 תפוחי עץ פינק ליידי ולחתוך לשמניות כל פלח לחלק לחצי 
לסדר חופפים מעל למרוח את הרוטב על התפוחים 
לאפות 40 דקות בחום של 180 מעלות, אבל מדי פעם למרוח את התפוחים ברוטב שנשאר מבישול התפוחים

אני בסוף האפיה העברתי את התנור לגריל מרחתי ברוטב את התפוחים ושזפתי את התפוחים מתחת לאסכלת הגריל.כשהוצאתי מהתנור שוב מרחתי ביתרת הרוטב ובמעט דבש.

 

שכבות העוגה 

עדכון חשוב
במשך שנים הכנתי עם קמח קונדיטור וקמח אורז. 
לאחרונה גילתי את קמח תמי ומאז מכינה רק איתו. 
מתכון ממולץ לבצק פריך לקלתית תמצאו בבלוג של תמי 
 http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2499929 

בתאבון

כמו כן רוצה להמליץ על הבלוג קולנריא שעבורי הוא מקור להמון מתכונים 
כמו כן ממליצה על חנות שבא הכל ללא גלוטן   פשוט חלום לכל 
 לרגישים לגלוטן ולחולי צליאק.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת