00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

אושפלאו עוף

 

הכל התחיל מזה שהאיש מצא ברשת מתכון של עוף בירייני הודי של אהרוני. למרות שנדרשו כמה תבלינים "אקזוטיים" במובנים שלנו החלטנו ללכת על זה וביום רביעי (יום הקניות הקבוע שלנו) הצטיידנו בכל הרכביבים החסרים. כידוע האיש הוא אחראי על התבשילים הרציניים , וכרגיל הוא הדביק עם מגנט את דף המתכון למקרר והחל במלאכה. הרתיח המים עם התבלינים, שטף האורז, קצץ העשבים, הזהיב את העוף, הכניס הכל לתנור ו... והרוב הלך לפח (יותר נכון לחתולים בגן הציבורי:-) לא יודעת איפה טעינו, אבל החומרים לא התחברו, העוף לא היה מספיק מבושל והיה למנה טעם מריר. זו היתה חוויה מבאסת שאין כמותה ובסוף הזמנו פיצה בתור פיצוי.
המתכון הלך לפח יחד עם האוכל, אבל אין  זה אומר שנפסיק לנסות דברים חדשים בעתיד :-)
וכך ביום ראשון מצאתי את עצמי מחפשת תחליף הולם לכישלון ההודי שלנו. משהו שיהיה בו גם אורז וגם עוף. אז היכנתי אושפלאו, רק במקום בשר בקר השתמשתי בשוקי עוף. גרסא קלילה ויותר מהירה להכנה של תבשיל בוכארי חגיגי ונהדר.

 

מתכון של דנית סלומון מתוך הספר "בקלי קלות"

המרכיבים( 4 מנות):
4 שוקי עוף
5-6 כפות שמן
1 כוס אורז בסמטי
1 בצל גדול חצוי ופרוס
1 גזר גדול מגורר גס
חופן צימוקים וחמוציות
6 שיני שום שלמות קלופות
מלח, פלפל, קינמון לפי הטעם

 

ההכנה:
כחצי שעה לפני שניגשים להכנת התבשיל שוטפים היטב את האורז ומשרים אותו מכוסה במים קרים.
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד השחמה קלה.
מוסיפים את שוקי העוף אל הבצל ומטגנים עד שישחימו מכל הצדדים.
מוסיפים לסיר חצי מכמות הגזר המגורר ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב.
יוצקים לסיר חצי כוס מים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
לאחר 15 דקות, מוסיפים לסיר את הגזר הנותר, את הצמוקים והחמוציות, את שיני השום ומתבלים.
מסננים את האורז ומפזרים מעל שכבת הגזר.
מוסיפים מים עד גובה האורז ומביאים לרתיחה.
ממתינים עד שהמים מתאדים וכבר לא רואים אותם מעל פני האורז.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה-שעה ורבע.
מאווררים את חלקה העליון של שכבת האורז בעזרת מזלג במחצית זמן הבישול.
הופכים את התבשיל לכלי הגשה גדול ומגישים.

 

הערות:
ניתן כמובן להכין התבשיל עם בשר בקר. זמן הבישול לאחר ההזהבה הוא שעה (במקום 15 דקות) ואת יש להכין בדיוק בשלב הזה (ולא חצי שעה לפני).
ניתן להוסיף שזיפים מיובשים במקום החמוציות

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת