00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

פינק ליידי וגברת תפוח - הרומן שלא נכתב

27/02/2011

 גברת תפוח.

אני והתפוח שלי


 

                            

אומנם כתוב בשיר השירים

"סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת רַפְּדוּנִי בַּתַּפּוּחִים כִּי חוֹלַת אַהֲבָה אָנִי."

אבל המשפט הכי נכון לי באופן אישי אמור להסתיים אחרת:

סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת רַפְּדוּנִי בַּתַּפּוּחִים. כִּי חוֹלַת תַּפּוּחִים אָנִי.


תאמינו או לא אין אדם שמכיר אותי שאינו יודע על הרומן המתמשך שלי ושל תפוחי העץ.

אדומים, ירוקים, צהובים  מתוקים. אין יום שעובר בלא שאכלתי לפחות שני תפוחים.

פעם אכלתי הרבה יותר הייתי מכורה לתפוחי עץ! אכלתי וסבלתי

היום אני מקפידה 2-3 תפוחים ולא יותר.

תפוח בשבילי הוא נחמה. הוא ממתק הוא אהבה. הוא בריאות.

  

כאשר הגיעה אלי קופסת תפוחי עץ  רעננים ודווקא Valentine's Day

שהוא גם יום ההולדת של בתי הבכורה, כשכל הבית עמוס פרחים, בלונים ומתנות שערתי.......


שגם אותי לא שוכחים... 

 חשבתי שזה בעלי שמפנק אותי באריזת תפוחים

היא אהבתי הגדולה.

 


וכשבנתי שזה מ"תפוז" התרגשתי  נורא.  כל מפגש עם תפוח מרגש אותי. 

 


לא מזמן כתבתי עוד פינת שוק בפורם המיוחד "עושים שוק" וכולה דברה בשבחו שלתפוח העץ:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2087&MessageId=148982918


בבלוג שלי ספרתי את סיפור ההתמכרות לתפוחי עץ שחלף לשמחתי.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1834632&r=1


ואחרי כל ההקדמה הזו אני חייבת לשתף.

בקליניקה שלי ניצבת  בדרך קבע סלסלת תפוחי עץ

כל מתאמני יודעים שהתפוחים הם חלק מהוויית החדר. סוג של השראה. משהו שורשי, טבעי, חם בריא. כי תפוח זה טבע וזה בריאות.

 


מי שלא בקיא ישמח לדעת שדווקא Valentine's Dayהוא היום הנכון לתפוח פינק ליידי הגנדרן החייכני הזה. התפוח הכי רומנטי.

סמל האהבה והרומנטיקה נוכח לחייו הסמוקות


ה"פינק ליידי" שלנו הוא שלוב של שני זנים:

"גולדן דלישס" (מתה עליו) ו"ליידי וויליאמס" (נשמע כל כך חשוב ורציני ...) אני מכורה לצליל הנגיסה המתפצח בפה והנוזל שניגר על פני בכל ביס מחדש. 


תפוחי ה"פינק ליידי" מזכירים לי את אותם "תפוחי ענה" שגידל בזמנו אבא המושבניק ואני עסקתי בקטיף ובמיון (אחד לפה אחד לארגז....) כמו ילדה הנכנסת לחנות ממתקים ולא יודעת מה לבחור - וזו בדיוק אותה  הרגשה שחשתי גם כשטיילתי במטעי ה"פינק ליידי" שמגדלים כיום בקיבוץ ברעם בגליל העליון שם מתגוררים קרובי משפחה.

 

תגידו באמת:

האם פגשתם עוד אדם שיעדיף תפוח עסיסי על פני עוגת קרם בשלוש שכבות?


 


מזמינה אתכם לנסות מספר מתכונים קצת שונים  ושוברי שגרה

אותם אני אוהבת להכין לעצמי ולבני המשפחה.

לא תצטערו- גם בריא, גם טעים והכי פחות משמין.....

 

ממרח תפוחי עץ

1 ק"גתפוחי פינק ליידי

פחית סיידר+אלכוהול

1.5 כוס מים

מיץ+קליפה מגוררת של שני לימונים

חצי כפית קינמון

חצי ק"ג סוכר

קולפים ומקצצים את התפוחים. בסיר עם הסיידר מבשלי במשך חצי שעה באש נמוכה. מרסקים ומעבירים דרך מסננת.

בסיר נקי מוסיפים לכל 2 כוסות מחית כוס סוכר. מערבבים עם קינמון ומבשלים עד שהסוכר נמס

והתערובת מסמיכה.

יוצקים לצנצנת ומכסים

רצוי לשמור במקרר.

 



ענני תפוחים:

750 גרםתפוחי פינק ליידי או גרנד

קליפה מגוררת ומיץ מתפוז אחד

3 כפות סוכר

שלושת רבעי כוס יוגורט

שלושת רבעי כוס  שמנת מתוקה

3 חלבוני  ביצה.

קליפת תפוז לקישוט

קולפים וקוצצים את התפוחים. מבשלים עם מיץ וקליפת תפוז לרוטב סמיך.

מרסקים ומקררים.

מערבבים מחית עם סוכר ויוגורט.

מקציפים שמנת מתוקה. ומוסיפים פנימה. מקציפים חלבונים לקצף קשה ומקפלים לתערובת.

מקררים שעתיים לפחות.

מגישים בקישוט קליפת לימון.

 

תפוחים בלהבות

4 תפוחי עץ פינק ליידי

4 כפות חמאה

4 כפות סוכר חום.

2 כפות מיץ לימון

3 כפות רום

שמנת מתוקה

חותכים תפוחים לשמיניות, ממסיסים חמאה במחבט, מוסיפים סוכר ומיץ לימון ומחממים לתערובת חלקה.

מוסיפים את פיסות התפוח ומבשלים 5 דקות

מוסיפים רום מחממים דקה. מדליקים עם גפרור ומגישים מיד בתוספת שמנת מתוקה מוקצפת.



 


אלסקה תפוחים:

בסיס עוגת ספוג מוכן

חצי ק"ג תפוחים גרנד או פינק ליידי

כוס סוכר

2 כפות שבבי שקדים

6 כדורי גלידה וניל

2 חלבוני ביצה

מחממים תנור לחום 220 מעלות, מניחים את בסיס העוגה בתבנית ומכניסים לפריזר.

קולפים תפוחים וקוצצים. מבשלים אותם בשלש כפות מים. מרסקים לרוטב סמיך.

מוסיפים 2 כפות סוכר ושקדים.

יוצקים מהרוטב על בסיס העוגה מניחים כדורי גלידה

מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר עורמים מעל לגלידה ואופים 5 דקות.

מגישים מיד.


 


תפוחים בטופי

3 כוסות סוכר חום בהיר

3 כפות חמאה

כפית חומץ

שלושת רבעי כוס מים

2 כפות דבש

6 תפוחים

6שיפודי עץ חתוכים לשניים.

מחממים על להבה נמוכה – סוכר, חמאה, חומץ, מים ודבש עד שהסוכר נמס.

מביאים לרתיחה עד שהתערובת מזהיבה לצבע טופי. נועצים 2 פיסות שיפוד בכל תפוח, טובלים בטופי ומניחים על ניר שעווה עד שהטופי מתייצב.

מעדן נפלא לפורים..


 

 

 

חברים שלי. תם ולא נשלם המסע של גברת תפוח.

תודה למייטל

תודה לתפוז

אל תפסיקו לאכול תפוחים....

 





הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת