00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגיות חמאה ואהבה

15/02/2011

 

הכי קלאסיות, הכי טעימות, הכי מתפוררות ונמסות בפה עם קישוט שוקולד הכי פשוט.
פינוק קטן ומקסים ליום האוהבים.

 

 

המצרכים (כ45-50 עוגיות):
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקביות
2 כוסות (280 גרם) קמח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/8 כפית מלח
קליפה מגוררת מ1 תפוז
לקישוט
100 גרם שוקולד מריר

 

ההכנה:
שמים את כל מרכיבי העוגיות במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד.
עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לכ-15 דקות.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ובוצעים ממנו חתיכות בגודל של עגבניית שרי.
מעצבים בידיים לכדור ומניחים במרווחים בתבנית האפיה.
משטחים מעט את העוגיות בעזרת האצבעות או מרית.
אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות, אך עדיין בהירות.
מוציאים מהתנור ומצננים.

לקישוט:
ממיסים את השוקולד בשיטה שנוחה לכם (מיקרוגל או בין מארי) ומקשטים כיד הדמיון.
ניתן להזליף בעזרת שקית ניילון קטנה וניתן לטבול כל עוגיה עד חצי מגובהה.
מחכים עד שהשוקולד מתקשה ומגישים, עם הרבה אהבה!

 

הערות:
בסה"כ יצאו לי כ42 עוגיות
חילקתי הבצק לשני חלקים ואפיתי בשתי נגלות. את החלק השני שמרתי במקרר עד לאפיה.

 

בהצלחה ובתאבון!

 

 יום האהבה רומנטי ומפנק!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת