00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

רצועות עוף מתובלות על מצע בורגול

                                                          



ערב אחד הודיעו לי חברים שהם בדרך... והם רעבים!
 ואני כמו חיילת טובה נכנסתי מייד לכוננות מטבח. ראיתי שיש לי במקרר רק נתחי שניצל עוף, אך כדי להרשים החלטתי להכין את המתכון הנפלא שפגשתי בעבר בבלוג פנינת המטבח, ממטבחה של אודליה בן חמו. וזכרתי אותו כאחד מהטובים מבין מתכוני העוף המוקפצים למיניהם, 
מספיק להציץ ברשימת התבלינים ולהבין שטעם וארומה לא חסרים כאן.

אני בחרתי להגיש את העוף על מצע בורגול גס, המעורב גם הוא בצבעים וטעמים נהדרים.  
השילוב בין העוף הארומתי והבורגול מתחתיו שסופג את כל הטעמים הוא פשוט שילוב מנצח. (ואני בכלל לא משוחדת..)

טוב אז בלי הרבה בלה..בלה...בלה... אשתף  גם אתכם במתכון שתהנו...

 

 

                                               המצרכים לרצועות העוף:


1/2 קג' חזה עוף חתוך לרצועות


  • 1 כף כמון

  • 1/4 כפית הל טחון

  • 1/2 כף כורכום

  • 1/2 כף פפריקה מתוקה

  • 1 כפית זנגויל טחון

  • 1/4 כף קינמון

  • מלח לפי הטעם

  • 1 כף דבש

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1/4 כוס שמן זית

 
 
                                                                          ההכנה:
 
  • לערבב את כל המרכיבים יחד עם רצועות העוף, ולהניח לעוף לספוג את הטעמים לפחות כשעתיים במקרר. (ניתן להכין לילה קודם).

  • לטגן את רצועות העוף במחבת חמה עם מעט שמן משני הצדדים.


 

 

 
                                                         המצרכים לבורגול:

  • 1 כוס בורגול גס

  • 1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

  • 1 בצל סגול גדול פרוס לחצאי עיגולים

  • 2 שיני שום כתושות

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים עם  העלים

  • 1/2 גמבה אדומה

  • 1 כף א. מרק

  • 1 כפית כורכום

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 2 כוסות מים


 

 

                                                                           ההכנה:

 

בסיר רחב, לטגן מעט את הבצל והשום עד שהבצל מקבל צבע זהוב בהיר. להוסיף את הגמבה והסלרי, להמשיך לטגן עוד כשתי דקות ולהוסיף את העגבניה. לאחר שתיים שלוש דקות נוספות יש להוסיף את הבורגול והתבלינים לערבב מעט ולהוסיף את המים. להביא לרתיחה להנמיך את האש למינימום ולכסות את הסיר.

לאחר שהבורגול ספג את הנוזלים, יש לכבות את האש, להניח על הבורגול את רצועות העוף ולכסות את הסיר לעוד כמה דקות לספיגת טעמים סופית של העוף והבורגול יחדיו.


 

 

לדוגמא כך הוגש המעדן הזה, אצלי בבית..

 

 

 

בתאבון...


 
 
ולהתראות במתכון הבא!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת