00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קינואה אדומה עם אפונה

 

משעמם לכם בצלחת? האורז לא עושה לכם את זה? הפתיתים והפסטה כבר יצאו מהאופנה? אז מה דעתכם על קינואה לגיוון? גם היא כבר פאסה? אז אולי קינואה אדומה?
כן כן, מתברר שכמו באורז, עדשים וקטניות נוספות הקינואה קיימת ב-3 צבעים: לבן רגיל, אדום וגם שחור (שטרם מצאתי וניסיתי). ואם כבר ראיתי את האדומה על המדף בחנות התבלינים, אז אימצתי אותה לנסיונות חדשים במטבח. רק שלא ישעמם :-)
הטעם שלה סבבה לגמרי (לא זוכרת את טעמה של הלבנה, לכן לא יכולה להשוות) ויחד עם אפונה ירוקה ושמיר רענן, מתקבלת תוספת צבעונית, בריאה ,טעימה ו"חדישה" בהחלט.

 

מתכון של יעל גרטי מתוך אתר ynet

 

המרכיבים (ל-2-3 מנות):

1 כף שמן זית

1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק

1 כוס קינואה אדומה

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1/2 חב' ( 300 גרם) אפונה עדינה קפואה (רצוי מופשרת)

1/2 חב' (של מרכול) שמיר טרי, שטוף וקצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בקומקום. מחממים שמן זית בסיר על אש גבוהה ומטגנים בצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים קינואה אדומה, מלח ופלפל שחור גרוס גס ומטגנים במשך חצי דקה.
  3. מוסיפים אפונה ושמיר ומערבבים במשך חצי דקה.
  4. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים במשך 15-20 דקות, עד שכל המים מתאדים. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10-20 דקות נוספות. מפרידים גרגרים בעזרת מזלג. בודקים תיבול ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך. מגישים חם.

 

 לצד הקינואה הכנתי שוקיים במרינדה מתוקה-חריפה נפלאה של פיית המשאלות

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת