00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פאייה צבעונית בניחוח אניס

המתכון הזה זורק אותי 11 שנים אחורה.
הצמוד ואני, זוג טרי שרק נישא, יצאנו לירח דבש לספרד היפהפייה. התחלנו את הטיול שלנו בברצלונה, נהננו מהרחובות היפים, מהבניינים של גאודי, מהשווקים, מהאנשים ואיך לא? גם מהאוכל!
היינו בזמנו קצת יותר שמרנים בכל מה שקשור למה שנכנס אלינו לבטן ועל פאייה עם פירות ים שפגשנו כמעט בכל מסעדה, וויתרנו. לרוב אכלנו פריטטה - פשטידת תפוחי אדמה וביצים גבוהה וטעימה שמוכרים בכל מסעדה ובכל דוכן ברחוב.
אבל הרי אנחנו בספרד ופאייה חייבים לאכול! שם היא מוגשת בתוך סוטאז`ים ענקיים ולוהטים שמוגשים לשולחן כאילו מדובר ביצירות אמנות! מדובר על אוכל פשוט! אוכל יום יומי (אבל מוגש בעיקר בימי ראשון) שכולל פחממות וחלבונים במחבת אחת גדולה. המון אורז שבדרך כלל נצבע צהוב בזכות הזעפרן או בשחור בעזרת דיו של דיונון, ומעל פירות ים או מיני בשרים וגם ירקות. פשוט! בסיסי! טעים!!
אני זוכרת אותנו יורדים במדרגות בגן היפה של גאודי ושם למטה היתה מסעדה גדולה. יום חורפי מלא שמש והמון סועדים ישבו בחוץ סביב שולחנות עגולים קטנים ומלצרים לבושי מכנסיים שחורים וחולצות לבנות מגישים לשולחנות פאייות ענקיות. אחחח ברצלונה, יום אחד אחזור אליך שוב אבל הפעם אדע בדיוק מה להזמין לאכול! גדלתי קצת ולמדתי לאכול מהכל! טוב לא ממש הכל, אבל היום אני הרבה יותר מעזה.
את הזיכרון הזה ניסיתי לשחזר בסוף השבוע הזה. השתמשתי באורז בסמטי ובתוכו שילבתי פלפל אדום, אפונה ירוקה ושעועית אדומה. החלק הבשרי היה נתחי סינטה ופרגיות. את כל החגיגה תיבלתי עם שומר וכוכבי אניס שנתנו להכל טעם עדין וטעים. התקבלה מנה צבעונית וטעימה והכי חשוב, לא מסובכת להכנה.
 
מקור הפאייה הוא מולנסיה שבספרד, שם נוהגים לאכול אותה בעיקר בימי ראשון. פאייה זה בעצם מחבת והמנה מורכבת משלושה מרכיבים עיקריים - אורז, זעפרן  ושמן זית. אליהם מוסיפים את הירקות והבשר/פירות הים.
 
 
פאייה צבעונית בניחוח אניס
 
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי - סוגת (ניתן להכין גם עם אורז פרסי)
1 כוס שעועית אדומה - סוגת
5-6 גבעולי שמיר קצוצים
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 בצל גדול קצוץ
1/2 כוס אפונה ירוקה - סנפרוסט
3 נתחי סינטה (לבקש מהקצב פרוסות דקות)
3 נתחי פרגית מנוקים משומן
חוטי זעפרן
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית כרכום
2 כוכבי אניס
4 כוסות ציר עוף (כולל המים של חוטי הזעפרן) או מים רותחים
 
אופן ההכנה:
** יום לפני הכנת התבשיל יש להשרות את השעועית האדומה בתוך קערה עם מים קרים. את המים רצוי להחליף אחרי כ- 10 שעות. סה"כ השריה עד יממה!! לאחר ההשריה נבשל את השעועית כחצי שעה עד לריכוך מלא.
 
1. על מחבת פסים לוהטת צורבים את נתחי הסינטה כחצי דקה מכל צד. מוציאים לצלחת.
2. באותה מחבת שמים את הפרגיות וצורבים כדקה מכל צד. מוציאים לצלחת.
3. את חוטי הזעפרן שמים בכוס מים רותחים לכ-10 דק`. את המים האלה נוסיף לאורז בזמן הבישול.
4. בסוטאג` גדול עם שמן זית מטגנים את הבצל והגמבה עד להתרככותם.
5. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה.
6. מוסיפים את האפונה, השעועית והשומר ומערבבים היטב.
7. מתבלים בכוכבי אניס, מלח, פלפל וכרכום, מערבבים היטב ומוסיפים את כוס המים עם חוטי הזעפרן (שהפכו צהובים בנתיים) ועוד 3 כוסות מים רותחים/ציר עוף. נערבב היטב ונסגור עם מכסה.
8. את הסינטה והפרגיות נחתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ ונוסיף לתבשיל. נערבב היטב, נסגור מכסה ונבשל 30 דק` על אש נמוכה ונתאפק לא לפתוח את מכסה הסוטאג`!! (כן אני יודעת שקשה והריח משגע, אבל חייבים לשמור על האדים בתבשיל כדי שהאורז יתבשל היטב).
9. בתום 30 דק`, נכבה את האש ונשאיר את המכסה סגור עוד 10 דק`. (כן, תתאפקו!!)
10. נפתח את המכסה (יש!!) נטעם את האורז ונבדוק אם יש צורך להוסיף מלח או לבשל עוד כמה דק` נוספות (אם כן הוסיפו עוד חצי כוס מים רותחים, ערבבו את התבשיל, סגרו את המכסה ובשלו.)
 
מתקבל תבשיל ארומטי מאד ומשביע! ממש ארוחה שלמה בסיר אחד.
 
 
 
חומרי הגלם
 
סינטה חתוכה דק דק וצרובה על מחבת פסים לוהטת ונטולת שומן
 
פרגית צרובה על מחבת פסים
 
חוטי זעפרן מושרים בכוס מים רותחים
 
 
 
 
 
מוכן! עשיר, צבעוני, משביע וטעים
 
 
 
 
 
 
הערות:
* כאמור, ניתן להחליף את האורז הבסמטי באורז פרסי.
* ניתן לשחק עם סוגי הירקות והקטניות - להחליף שעועית אדומה בלבנה (יהיה פחות צבעוני אבל עדיין טעים!), במקום אפונה ירוקה ניתן לשים שעועית ירוקה, אפשר לתבל בנענע במקום שמיר או כמובן בפטרוזיליה, במקום כוכבי אניס אפשר לתת לתבשיל גוון יותר מזרחי עם תיבול של כמון ומעט קינמון..... בקיצור, אפשר לשחק עם הירקות והתבלינים לפי טעמכם האישי. יתקבל תבשיל שונה בטעם אבל עדיין תקבלו תבשיל טעים ומשביע.
* את הפאייה רצוי להכין סמוך להגשה ולפתוח את המכסה במרכז השולחן ליד הסועדים. מבטיחה לכם קריאות התפעלות והמון מחמאות :-)
 
בתאבון!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
גם המתכון הזה משתתף בתחרות של סוגת.
אשמח לקבל את ההצבעה שלכם דרך הבאנר בראש הבלוג.
ניתן להצביע החל מהשעה 16:00! מקווה שתזכרו...
 
תודה!
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

57 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת