33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

מעשה קדרה

חורף. גם אם החורף לא ממש ממש חורף חורפי. עדין כיף גדול כשאפילו מעט קרירות יורדת עלינו וכמה טיפות גשם צונחות להם ,מלטפות ומצחצחות את כל הסביבה כולה.

מיד בא לי -  לשחק אותה חורף.

אז, איך משחקים חורף?

מוציאים את הכירבולית, מדליקים את האש באח, מתפנקים על נעלי הבית רכות וחמימות, מכינים כוס תה עם ג'ינגר מסוכר שמפיץ ריחות נעימים וחורפיים, מניחים בקרבת יד קופסה עם טישו רכים במיוחד.

בדיוק זה הזמן לגשת ולשלוף את הקדרה מברזל יצוק וכבד או לחילופין את קדרת החרס מהאצטבה העליונה.אם אפשר רצוי שתהא גם יפה או לפחות עם אופי.....

ולמה קדרה דווקא? מאוד פשוט -הכל מתערסל בתוכה יחדיו,  לאט לאט, אין לאן למהר, כאן צריך לתת לדימיון ולסגנון - חֵרוּת:

להכניס את המרכיבים הכי מתאימים - לזמן, למֵצָאִי ולרוח הטובה.

לתכנן על שולחן גדול שאליו מתקבצים חברים, משפחה...וכל זה כל כך אומר חורף.... אגב, בארצות הקרות, יש המון מתכונים מסורתיים לתבשילי קדרה (ולא רק חמין). משהו בשכבות (תבשיל קדרה בנוי משכבות), בסמיכות, באיטיות, בחמימות מאוד מתאים לסביבה הסבלנית והקרירה.

בזכות העובדה שיש במאכלי קדרה מרכיבים שונים ומגוונים, כל אחד יכול למצוא לעצמו משהו שהוא אוהב ומעדיף באחת השכבות של התבשיל.

לאור כל זאת, זה בדיוק מה שעשיתי כשהטבע מסביב שיחק משחקי חורף קטנים. זה היה תירוץ נפלא להמציא עוד מעשה קדרה ריחני וטוב.

מעשה קדרה של הרוח הטובה.

קציצות

1/2 קג' בשר בקר טחון.

2 ביצים

2 כפות סולת

1 כף פירורי לחם

חופן קטן של שמיר

חופן קטן של פיטרוזליה

חופן קטן של כוסברה

1/2 כפית שום טחון

1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ טרי

2 כפות יין אדום

כף סילן

2 כפות רוטב סויה

5 עלי מנגולד קצוצים וסחוטים (רק החלקים הירוקים נשטפו במים רותחים).

מלח, פלפל, בהרט  

הכל עורבב טוב טוב.

טיגון קל של הקציצות עד להזהבה.

ליתר המרכיבים

5 גבעולים של עלי המנגולד קצוצים ומטוגנים בטיגון קל - רק החלקים הלבנים

2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות.

3-4 ארטישוק ירושלמי

1כוס אפונת סנפרוסט עדינה.

1 1/2 כוס אורז שטוף ויבש.

3-4 כוסות ציר מרק ירקות.

מלח פלפל בהרט.

מעשה הרכבת תבשיל הקדרה

בתחתית הקדרה מניחים את הגבעולי המנגולד המטוגנים. עליהם את תפוחי האדמה הפרוסים.

בשכבה שמעל, את הקציצות. בינהם מפזרים את האפונה הקפואה והאורז. מעל הכל את הארטישוק הירושלמי.

מעל לכל יוצקים את הציר המתובל.

הרתחה קצרה מעל האש ומשם לתנור שחומם ל100 מעלות למשהו כמו 4-5 שעות.

מותר וחשוב להציץ כמובן ולבדוק - מה מצב הנוזלים?.

להגשה, הכי רצוי וכדאי להפוך לתוך קערת הגשה גדולה שתכיל את כל הכבודה.

 מובטח - ריח בישול חמים ונפלא. הגשה לשולחן של קערה מהבילה ונהדרת. ארוחה מלאה בריאות ומיצמוצי הנאה. וכמובן כמובן למי שיש אח, מוזמן להניח את הקדרה על האח לבישול איטי ההופך את הבית....... לחמים, נעים ו......טעים....)

מה צריך יותר ביום חורפי - כשבחוץ גשם רוחץ ובפנים האח מרצד?

                                                              אחת מחרס

                                     

אחת ברזל יצוק (פוייקה)      

  

טיפים כללים לתבשילי קדרה

  • זמן - תבשיל קדרה צריך זמן! אין קיצורי דרך, התבשיל צריך לצאת לבילוי ממושך של מס' שעות.....
  • אין לחשוש לצרף מס' סוגים של בשרים יחד או מס' סוגי קטניות או שורשים או מיני ירקות.
  • יש להציץ ולבדוק האם לא קלו המים או הנוזלים.... לא רצוי שהתבשיל יתייבש מידי...
  • רצוי מאוד קדרות מחרס או סיר ברזל כבד שמוליך חום טוב.
  • חשוב מאוד שלקדירה שלכם יהיה מכסה תואם.
  • רצוי קדרה שיכולה להתאים לשהייה הן על הגז (אש ישירה) והן בתנור (התבשיל צריך הרתחה ראשונה ואח"כ חימום נמוך בשקט ובשלווה...).
  • בעקרון, תבשילי קדרה אוהבים יין אדום בעיקר אלה הכוללים בשר בקר או טלה. לא חובה כמובן.
  • טיפ חשוב להוספת מלח - במידה וטעמתם מהתבשיל מעט לפני הסיום וגילתם שהתבשיל תפל וחסר מלח, הוסיפו מלח לחצי כוס מים רותחים וצקו מעל התבשיל. תנו לו לשהות עוד חצי שעה בתנור או על אש נמוכה.
  • והטיפ הכי חשוב - לכו עכשיו להכין את "מעשה בקדרה" שלכם.... בתאבון.

 

חייבת חייבת להמליץ לאחר התנסות! על: לחם בירה של גיל'S -    פשוט, קל וטעים!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת