77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

חמין מקרוני צמחוני - הכי מתאים למזג האויר בשבת הקרובה

20/02/2011

 

בשל שינויי מזג האויר, החמין הזה מתאים מאוד לימים אלה

 

 

מצרכים:

  1. 1 חבילה מקרוני - 500 גרם
  2. 1 בצל גדול פרוס לפרוסות עגולות
  3. 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  4. 2 עגבניות קצוצות
  5. 1.5 כפיות מלח
  6. 1 כף סוכר
  7. 2.5 כפות פפריקה מתוקה
  8. 2 תפוחי אדמה פרוסים
  9. 5 כפות שמן רגיל

אופן הכנה

  1. לבשל את המקרוני לפי הוראות הייצרן.
  2. מיד להתחיל גם עם הרוטב: לשפוך 3 כפות מהשמן לסיר נפרד או למחבת, להוסיף בצל ולטגן עד להשחמה, להוסיף עגבניות, רסק, 1 כפית מהמלח, 2 כפות מהפפריקה, סוכר, לערבב, להוסיף 1/2 כוס מהמים של המקרוני ולהמשיך לבשל את הרוטב, דקה או שתיים, אם חסר רוטב, להוסיף עוד קצת מהמים.
  3. לסנן את המקרוני ולהחזיר לסיר שבו בושל, לשפוך את הרוטב מעל, לערבב עם הרוטב עד שכל המקרוני מכוסה היטב ברוטב.
  4. בשלב זה המקרוני מוכן לאכילה.
  5. לשפוך את המקרוני לקערה גדולה ולכסות, כי בסיר אנחנו ממשיכים את ההכנה.
  6. באותו סיר, מוסיפים: 2 כפות השמן הנותרים, מפזרים 1/2 כפית מלח הנותרת ו-1/2 כפית פפריקה הנותרת, מסדרים את התפוחי אדמה ומטגנים בערך 5 דקות, לא להפוך אותם אבל אפשר להזיז אותם שלא ידבקו לסיר.
  7. לשפוך עליהם את המקרוני וזהו, הסיר מוכן ללכת לתנור או על הפלטה.
  8. אני מכניסה את הסיר לתנור ביום שישי בלילה, בערך בשעה 11:00 לחום של 120 מעלות עד למחרת, בבוקר מנמיכה את התנור ל-100 מעלות.

 



  אם כן, אשמח אם תלחצו על ה-  שנמצא למעלה

ולכל מי שנמצא ברגע זה בבלוג שלי אני מאחלת המשך יום נפלא

 וגם תודה לכל מי שיגיב


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת