00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת אגוזים ושוקולד

                                           

 

לאחר בקשות רבות שאכין עוגת אגוזים, הבנתי שאין מנוס ואאלץ להשתחרר מפחדיי מעוגות ועוגיות עם אגוזים.

כילדה תמיד ידעתי, כעובדה, שאני איני אוהבת עוגות אגוזים! תשאלו אותי איך ידעתי? אז האמת היא שאין לי מושג, מהיכן הגיע "הידע" הזה.

אבל תמיד כשאמרו לי, או שהבחנתי  כי בעוגה יש אגוזים כלשהם, (גם אם היו טחונים), ויתרתי בנימוס.

היום אני מבינה מה הפסדתי, אבל לך תסביר את זה לילדה עם "פוביית אגוזים".  

ובכן אם אתם כן נמנים על אוהבי עוגות האגוזים, אתן לכם מתכון נחמד לעוגה קלה עם הרבה אגוזים.


 

                                  המצרכים לעוגה:

 


  • 1/2 2 כוסות קמח תופח

  • 7 ביצים 

  • 1 כוס סוכר 

  • 3/4 כוס שמן

  • 3/4 כוס מיץ תפוזים

  • 1/4 כוס מיץ לימון

  • 4 כפות ברנדי

  • 70 גר' אגוזי מלך קצוצים

  • 150 גר' שוקולד מריר קצוץ (שוקולד של לפחות 50% מוצקי קקאו)

  • 1 כוס קוביות פרי -  כל פרי שאהוב עליכם....תפוח עץ, מנגו, אננס, אפרסק...

 


 


                                  המצרכים לציפוי:

 

  • 1 שמנת מתוקה

  • 100 גר' שוקולד מריר 

 

                 *הצעת קישוט: אגוזי מלך ושקדים לבנים קצוצים

 



                                                ההכנה:

 

  • להקציף במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף חזק.

  • להנמיך את המהירות, ולהוסיף את החלמונים.

  • בקערה נפרדת לערבב את כל יתר החומרים, ללא הקמח.

  • להוסיף לתערובת את יתר החומרים ולערבל עוד כשתי דקות.

  • לנפות את הקמח ולהוסיף לתערובת להמשיך לערבל כשתיים שלוש דקות נוספות לאיחוד המסה. (במידה ויש לכם אופציה במיקסר לערבוב בקיפול, כדאי להשתמש בה)

  • לשמן תבנית עגולה ולפזר מעט סוכר בתחתית.

  • לשפוך מעל את תערובת העוגה ולאפות בחום בינוני 160-170 מע' כשעה. עד שקיסם יוצא נקי.

  • להוציא מהתנור ולצנן.

 


 

 

                                           הכנת הציפוי:

 

  • שמים בסיר את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.

  • מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט.


 

                                הצעת קישוט מס' 1:

* אם יש בעוגה פתחים ופיצוצים, יש להפוך אותה כך שהתחתית תהיה למעלה.

 

  1. להרטיב את העוגה ב 1/2 כוס אספרסו, אם אוהבים רטוב יותר ניתן להרטיב ב- 3/4 כוס, להמתין מעט לספיגת הנוזלים.

  2. לשפוך את ציפוי השוקולד מעל העוגה, ולמרוח בעזרת מרית או סכין, גם בצידי העוגה.

  3. להדביק את האגוזים הקצוצים מסביב בעזרת הידיים. לוקחים כל פעם מעט מתערובת האגוזים הקצוצים ומדביקים.

 

 

הנה בתמונות: 

                                               לפני הקישוט...

 

                     

                                          

     ואחרי...

 

                                             

 

                              הצעת קישוט מס'  2:

 

  • לחתוך את העוגה לשני חלקים.

  • להרטיב את חלקי העוגה ב - 1/2 כוס אספרסו.

  • להקציף במיקסר קרם מ -1 שמנת מתוקה + 1 כוס חלב + 1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד.

  • למרוח על החלק התחתון של העוגה, ולהניח מעל את החלק העליון.

  • להמשיך לפי ההוראות בסעיפים 2 ו- 3 בציפוי הראשון.

 

 

הנה בתמונה:    

                 

                                          

                  

בתאבון    

 

 

 

 

                              

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת