00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קאפקייקס שוקולד עם רכיב סודי

 

אם בשבת שלפני שבועיים אני והאיש היינו חצי מתים מהשפעת, הרי שבשבת שעברה המנובלת התלבשה על ג'וניור. אמנם הוא קיבל אותה בקלות יחסית (קצת חום והרבה ריטונים), אבל כל הסופ"ש היה בסימן של באסה גדולה. ואני בכלל קיבלתי מיגרנה עצבנית (כולל בחילה) ובשעה 7 פרשתי למנוחה יחד עם הילד. לכן לא היכנו ביום שישי עוגה ואפילו לא אכלנו ארוחת ערב.
אבל ביום ראשון האיש חזר לעבודה, אני לעצמי וג'וניור למעשי הקונדס- הכל כמו שצריך. ואם החשק למתוק חזר, הרי שידנו על עליונה!
כשחיפשתי מה אפשר לארגן במהירות, חזרתי שוב לספרה של ויולה גורן ושלפתי משם את המתכון הכי מהיר והכי קל-הכנה לקאפקייקס שוקולד. יש בו קקאו, סוכר, קמח ועוד רכיב סודי ומפתיע. ארמוז קלות: זה מחליף את הביצים ואת השמן גם יחד ויש לזה טעם מלוח. מנחשים? הלוא זה מיונז! כן, מ-י-ו-נ-ז! ולמי שחשב ש"קאפקייקס קולה" זה הכי הזוי, אז הינה מתברר שיש עוד אופציות:-)
כנראה בסופו של דבר אני הרפתקנית באוכל (אם כי חרגולים ועקרבים לא אנסה בחיים) והרבה מן הנסיונות אני עושה מסקרנות גרידא. במקרה הזה, זה השתלם ביותר. המרקם של הקאפקייקס היה כשל עוגת שוקולד עשירה ולחה ואני אישית לא הייתי מנחשת שיש בו מיונז (האיש דווקא אחרי כמה ביסים גרף :"שמת בפנים משהו מיוחד"). ונכון, מיונז זה לא מצרך הכי בריא, אבל אם מחלקים את כל הכמות ל-16 יחידות, הרי שהשד לא נורא כל כך, ומי שמתעקש יכול להכין גם מיונז ביתי. ובסך הכל יש כאן יותר יתרונות מחסרונות.
בקיצור, תחליטו אשר תחליטו, אני מרוצה וממליצה:-)

 

 

המרכיבים (כ-16 יחידת גדולות או 48 קטנות):
2 כוסות קמח
1/2 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס מיונז
1 כוס קרם פרש (אפשר להחליף בשמנת חמוצה או רוויון)
1+1/4 כוסות סוכר

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות במנז'טים מנניר.
בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה.
בקערה גדולה נפרדת מערבבים היטב את המיונז הקרם פרש והסוכר.
מוסיפים בהדרגה אל קערת המיונז את החומרים היבשים ומערבבים מעט ככל האפשר.
מעבירים את התערובת לבניות האפיה וממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהו.
אופים 25-30 דקות לקאפקייקס גדולים או 15-17 לקטנים, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
מוציאים את התבניות ומצננים על גבי רשת לטמפרטורת החדר.
מגישים מיד או מאחסנים במקרר בכלי אטום עד יומיים.

למשקיעים

קרם פרש (4 כוסות)
3 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס שמנת חמוצה

ההכנה:
בקערה בינונית מערבבים את שני סוגי השמנת.
מעבירים לצנצנת זכוכית נקיה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר 24 שעות.
לאחר 24 שעות, מערבבים ומעבירים למקרר.
ניתן לשמור בקירור עד שבועיים.


ציפוי שוקולד
3/4 כוס סירופ תירס
480 גרם שוקולד מריר מומס
אבקת קקאו


ההכנה:
בקערה בינונית מערבבים את הסירופ והשוקולד המומס לתערובת אחידה.
מניים להתקרר בטמפרטורת החדר כ-3 שעות.
מפזרים קקאו על גבי משטח נקי ומרדדים את השוקולד לעובי של כ-1/2 ס"מ.
בעזרת חותכני עוגיות או כל צורה רצויה קורצים קישוטים לקאפקייקס.



אני פשוט המסתי שוקולד לבן והזלפתי בעזרת שקית נילון פשוטה את הקישוטים.
נראה לי שזו יכולה להיות פעילות נפלאה יחד עם ילדים (בגיל המתאים כמובן) ובכלל אלטרנטיבה נהדרת לעוגות יום הולדת המסורתיות
.

 

הערות:
לא להבהל! לאחר הערבוב מתקבלת תערובת שמיכה יחסית, אבל השמן שבמיונז "מרכך" אותה בזמן האפיה
אגוזי מלך קצוצים יכולים להיות שדרוג נהדר לטעמי
בסה"כ יצאו לי 14 יחידות בתבניות אלומיניום חד-פעמיות(מתוכם 5 מרובעים שהתבניות שלהם קצת יותר קטנות בנפחן)

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת