33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

סיר לשבת -חמין ממולאים

סיר לשבת -חמין ממולאים


 

המון זמן לא הכנתי לי. אבל זה אחד המאכלים  אהובים עלי ,את המתכון קבלתי מסבתא רבה של חברתי ,קשישה חביבה שכשלמדה אותי היתה  בת קרוב ל-100 ומאז הלכה לעולמה ...אומנם לא השתמשתי בכמות השמן ושומן הכבש שהיא משתמשת והיא נוהגת לטגן את הירקות הממולאים ואני מוותרת על כך .הירקות למילוי
מסודרים בצפיפות בסיר 

את עלי הגפן הנחתי במרכז הסיר וכסיתי בצלחת שלא יפתחו. את הרוטב יצקתי מעל לצלחת 

 

 הירקות למילוי 

4 בצלים גדולים קלופים
חורצים חתך עמוק לאורך  הבצלים - כמעט עד מחצית הבצל 
.מסדרים  בצלחת מכסים ומכנסים למקרו ל6 דקות ,מקררים מפרידים את שכבות הבצל לעלים מניחים ניחים עלה בצל על משטח עבודה וממלאים בעזרת כף מהמילוי ומגלגלים מקצה לקצה תוך כדי הידוק בעזרת אצבעות הידיים כך שהמילוי יישאר בפנים
ומניחים בתחתית הסיר כשהפתח כלפי מטה.
12 קישואים קטנים מרוקנים בעזרת מרוקן ירקות 
12 חצילונים קטנים מרוקנים בעזרת מרוקן ירקות 
6 עגבניות קשות מורקנות בעזרת כפית 

המילויי 
2 כוסות אורז עגול
600 גרם בשר כבש קצוץ גס(אני השתמשתי בחצי כבש טחון וחצי הודו אדום תחון)
1 כוס בצל לבן קצוץ דק
1 כוס צנוברים קלויים (אפשר לותר- הסבתא היתה אומרת רק לחגיגות ביום יום חבל על הכסף)
4 שיני שום קצוצות
מחצית מכל מה שרוקנו (פנים העגבניות הקישואים והחצילים)
4 עגבניות קצוצות 
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
1/2 כוס עלי סלרי קצוצים 
1/2 כף נענע יבשה
1 כפית בהרט
1 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כף מלח
1 כפית קינמון(לא חובה)
2 כפות רכז רימונים (לא חובה, אבל מומלץ מאוד)
לערבב הכל היטב
ולמלא את הירקות עד3/4 מהקיבולת 

בשלב זה סבתא מטגנת את החצילים והקישואים אבל מאחר ואני חוסכת בשומן ויתרתי על הטיגון
מפזרים את הירקות שנשארו לנו מהריקון( במקור מפזרים קוביות שומן כבש ואפשר לשים גם פרוסות תפוחי אדמה) ומעליהם מסדרים את את הירקות במעגלים .להקפיד שהחלק הפתוח בבצל יהיה כלפי מטה .

מכינים רוטב 
מרתיחים בסיר
1 ליטר מים
½ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון
1-2 כפות סילאן 
2 כפות רכז רימונים(לא חובה)
2 כפיות מלח 
1 כפית פלפל שחור גרוס
כף תבלין בצל או אבקת מרק בצל 
יוצקים בזהירות את הרוטב עד כיסוי הממולאים  אם חסר ניתן להוסיף מים 

מניחים נייר פרגמנט על הסיר סוגרים עם ניר כסף  ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה ..לפעמים מכינה מראש ובשלב זה מכניסה להקפאה.
בצהרי יום שישי מרתיחים ומניחים על הפלטה לכ10 שעות , במהלך הבישול יש לבדוק שלא חסר נוזלים.
בשבת הבית מתמלא מריחו של החמין , צבעו שחום והוא טעים ביותר.

אנחנו מגישים על מצע טחינה
ובעונה מפזרים גרגרי רימון 


לאחרונה אנו גם אוכלים זאת עם יוגורט מתובל בנענע שמן זית ומלח
 
טליטיפ 
*הכמות פה מאד גדולה
אפשר להכין וחלק להקפיא  לפני הבישול , לפעם הבאה,
*אפשר להכין רק מחצית מהכמות ולהנות. 
*לקיצור דרך  ניתן לבשל כשעתיים על אש נמוכה.
ניתון להסתפק במילוי ירק אחד או להכין רק מירקות שאהובים עליכם 
אפשר להחליף חלק מעשבי התיבול במה שאוהבים .

בקיצור 
עופו על כנפי הדמיון 
ובשלו באהבה לאנשים שאתם אוהבים . 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת