00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ממיטב בישוליי (Oriental Cooking)

מתכוני עוגיות מרוקאיות לחינה/למימונה - שבאקייה- רייבה/גראייבה

בע"ה

 

ריי'בה/ג'ראיי'בה

העוגיות המוכרות מהמטבח המרוקאי, מבושמות בריח הוורדים האותנטי. הכמות המובאת כאן היא גדולה במיוחד לאירועים, לחינה, לתוספת למשלוח מנות, וכמובן - למימונה.

יוצאים אולי כמאה חמישים עוגיות. תוכלו להכין חצי כמות ממה שמופיע כאן במתכון

מצרכים:

קילו קמח מנופה

שקית אבקת אפייה

2 חבילות מרגרינה רכה (סה"כ 400 גרם)

1 כוס שמן

כוס וחצי אבקת סוכר

מספר טיפות של תמצית ורדים או 2 כפות מי ורדים

לקישוט:

חצאי  שקדים קלויים מעט - לבחירה

מעט קינמון - לבחירה

אבקת סוכר לזרייה - לבחירה

מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה ומתחילים ללוש היטב ביד ימין כשיד שמאל כל הזמן מסובבת את הקערה ברבע סיבוב, לשים ומסובבים, לשים ומסובבים עד שהכל הופך לבצק אחיד ללא שאריות של מרגרינה שלא התמזגה בבצק. חשוב מאוד שהמרגרינה תהיה רכה (לא נוזלית, אם מכניסים בה אצבע, האצבע נבלעת בקלות במרגרינה. תוכלו לעשות זאת באמצעות הפשרה בטמפ' מאוד נמוכה במיקרוגל בפולסים קצרים  או ע"י השארת הקערה שבה המרגרינות ליד חלון שטוף שמש). אם לא חרגתם מהמרכיבים במתכון, אתם לא צריכים להוסיף מאומה. הבצק יהיה רך ונעים  ללישה. מכסים הקערה ומכניסים לשעה לפחות למקרר.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

תולשים פיסות קטנות מהבצק, יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים ומועכים קלות. מעבירים לתבנית האפייה (שמרופדת בנייר אפייה כמובן) כששומרים על רווחים בין העוגיות. ראו בתמונה. נועצים חצי שקד בתוך כל עוגיה ומפזרים מעט קינמון.

אופים כעשר דקות עד הזהבה קלה. האמת היא שלא מניחים לעוגיות המסורתיות הללו להזהיב, אלא אופים עד השלב שבו הן מתחילות להזהיב וכך שומרים על צבען הלבן האותנטי, אבל אצלנו אין דבר כזה לאכול דברים לבנים חחח אז תהיו עם יד על הדופק ותציצו בדלת התנור אחר כשבע דקות אפייה וראו אם זה מספיק לכם. אם לא, השאירו ליותר זמן. מנסיון שלי, שאפיתי תבנית אחת עוגיות בהירות ותבנית אחת של עוגיות זהובות-שחומות, העוגיות הזהובות היו הרבה יותר טעימות לנו. הבהירות יותר היו עם טעם של בצק שלא אפוי דיו. אז לשיקולכם. בכל אופן - המלצתי היא שתהיו עירניים אחר זמן האפייה בתנור ותציצו מדי פעם בדלת התנור.

מאבקים באבקת סוכר את העוגיות.

אפשר גם ללא שקד. גם טעים..

בהצלחה!

 

 

שׂבַּאקִייָה

שבאקייה היא לא "עוד עוגייה", היא נחשבת למלכת העוגיות המרוקאיות.. היא מככבת בעיקר בחגיגות ה'חינה' המסורתית, בחגיגות המימונה, בחגים, במשלוחי מנות או סתם - כי בא לי לעשות..

  

זכורני מהילדות שאצלנו בבית, נהגה אמא להכין את השבאקיות לקראת חגי תשרי ביחד עם שכנתינו, חברתה הטובה. בצאת יום הכיפורים, השבאקייה היתה עולה על שולחננו אחר כבוד לצד כוס תה חם.. 

חשוב לי להדגיש, כי הבצק שמתקבל, הוא אחד הבצקים הכי נוחים וכייפים לעבודה, לא צריך לשמן אותו, לא לקמח אותו על משטח העבודה, הוא ממש נוח להתעסקות.

למי שאין גלגלת, לא נורא, שיחתוך עם סכין, הטעם לא נפגם כמובן. ועוד- למי שאין את הרינגים שאמורים לטגן בתוכם את השבקיות, עשו כך- פתחו קופסאת שימורים קטנה של טונה, משני צדדיה, סבנו בזהירות שלא תפצעו את עצמכם, והנה לכם רינגים תוצרת בית :))

מצרכים:

חצי קילו קמח

3 כפות סוכר 

שקית אבקת אפייה

חצי מרגרינה (100 גר')

1/4 כוס שמן

3/4 כוס בירה לבנה 

הכינו כוס מים לידכם, שתשתמשו בו לפי הצורך

 

שמן לטיגון חצי עמוק

מצרכים לסירופ סוכר:

ספל וחצי סוכר

ספל מים

כמה טיפות של מיץ לימון 

(לפי טעמי האישי- השמטתי את הלימון והוספתי לסירופ כמה טיפות של תמצית ורדים)

הוראות הכנה:

מכניסים את כל החומרים לתוך קערה ומתחילים לעבד בצק, תוך כדי הוספת מים - מעט בכל פעם עד שמתקבל בצק אחיד רך ונעים. ייתכן ותזדקקו לרבע כוס, ייתכן אפילו לתוספת של ¾ כוס, הכל תלוי לפי תחושת ידיכם..  כסו את הבצק במגבת או שקית נקיים ותנו לבצק לנוח כחצי שעה. אני שמרתי אותו לילה שלם במקרר והכנתי בבוקר. 

מחלקים את הבצק ל-3כדורים שווים, בכל פעם לוקחים כדור אחד, מרדדים אותו עם מערוך לעלה דק (ראו בתמונות), ומגלגלים לרולדה מהודקת. את הרולדה חותכים לכ-8 חלקים שווים. מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לעוד כ-15 דקות. כל חתיכה כזו, מרדדים לעלה דק וחורצים כ-7 חריצים לאורך בעזרת גלגלת משוננת או סכין. שימו לב שאתם לא חותכים עד הסוף.

 

 

 

 

זהו, זה הדבר היחיד שקצת מסובך כאן. צריך לדעת איך להרים את הבצק שחתכנו ו'לרוץ' איתו מהר לסיר הטיגון. אז כך.. מנסים ליצור צורה כמעין פרח. מרימים פס שני, רביעי ושישי. הרימו בעזרת האצבעות, ובתנועת היפוך עדינה הופכים על משטח העבודה תוך נסיון ליצור מעין פרח. למען האמת, הייתי ממליצה לעבוד עם אדם נוסף, כשאחד מכין את השבקיות והשני מטגן. קשה להשתלט גם על זה וגם על זה.. 

מחממים שמן בסיר, שלא יהיה חם מדי משום שהשבקייה מיטגנת מהר ועלולה להשרף. ניתן להשתמש ברינגים וניתן גם לוותר עליהם. ברגע שהיא מזהיבה מלמטה ומתנפחת כולה, יש להפוך בזהירות ולהמשיך לטגן שניות אחדות נוספות עד הזהבה יפה.  הניחו על נייר סופג וטִבלו בסירופ סוכר.. 

הנה סרטון שמצאתי ביוטיוב הממחיש איך קושרים נכון שבאקייה. 

הכינו מראש מגש גדול מרופד בניירות סופגים ומזלג. השמן צריך להיות חם אבל לא רותח.. גם פה אין חוקים. מצאתי את עצמי רבות, מנמיכה ומגביהה את האש, הכל לפי התחושה שלכם. כשרואים שהשבקייה נעשית מהר מאוד, תוך שניות ספורות, זה אומר שצריך להנמיך. ומאידך - כשמכניסים בצק והשמן לא ממש קופץ מסביבו, זה אומר שצריך להגביה.. לכו לפי האינטואיציה בדיוק כמו שקורה עם צ'יפס וכל טיגון אחר.. כל צד צריך להיטגן בערך כ-15 שניות ומוציאים בעזרת המזלג והופכים לצד השני, לא צריך להחזיר לרינג, כי הוא כבר תפס את הצורה שלו. הכי חשוב- לא להכניס יותר משני בצקים, כי הם נעשים מהר והתעסקות עם בצק שלישי, תגרום לשבקיות שנמצאות כבר בסיר - להשרף! הצבע צריך להיות זהוב. אבל אצלנו אוהבים הכל יותר שחום. ומה גם - שאם נותנים להם עוד קצת לאחר ההזהבה - הם יוצאים קריספיים מאוד ולא רכים. אבל גם כאן, לכו לפי טעמכם האישי בלבד. מוציאים בעזרת המזלג לתוך הנייר הסופג. מקררים.

מכינים את הסירופ של הסוכר- מכניסים את הסוכר והמים לסיר, מביאים לרתיחה תוך ערבוב להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות, מוסיפים לקראת הסוף כמה טיפות מלימון. אני ויתרתי על הטעם החמצמץ.. והוספתי כמה טיפות תמצית ורדים..

מקררים את הסירופ וטובלים כל שבאקייה בסירופ, ומסדרים על מגש יפה. מפזרים קוקוס/שומשום קלוי קלות/סוכריות צבעוניות. לכו לפי טעמכם. אני אוהבת אותם עם קוקוס.

 

 

בתיאבון

 

מקדישה לכם קוראיי הנאמנים את השיר המקסים- 

שלמה ארצי ושמעון בוסקילה "עאלש"

 

 

 

 

 

 

לחדשים שהגיעו לבלוג -

ראשית, אברככם בברכת "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.

יש לכם אפשרות להרשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" למעלה מצד שמאל, הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם.

בהצלחה!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

62 תגובות

קוביית קוד חופשי
החינה של ליסה ונדב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa's Henna Slideshow: KEREN’s trip from Tel Aviv, Israel to Jerusalem was created by TripAdvisor. See another Jerusalem slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
 
מי שלא ראה חינה מרוקאית אותנטית , חייב לצפות!!!
החינה היא של בת דודתי ליסה והחינה נערכה בביתה של אימי היקרה שנידבה את ביתה לאירוע . את המתוקים והמאפים הנהדרים הכינה הכל לבדה אם הכלה - דודה סימה המוכשרת ואני רק צילמתי..
מקווה שתהנו,  קרן.

*ליסה יקרה -מוקדש לך בהמון ♥
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קרן אברהם הלוי אלא אם צויין אחרת