00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

crafty fairy

מאפינס פיצפוצים- הסוד הכמוס שלי נחשף לכולם

12/02/2011

במאכלי ילדות יש קסם מיוחד.

הם נושאים בחובם זכרונות של טעם... של ריח.. של בית.. של אמא.....

לא משנה מאיזו עדה האמא או הסבתא הפרטית שלכם ומה בדיוק היא רקחה במטבחה, תמיד כשיעלה באפכם ריח דומה או כשתטעמו טעם מוכר יעלו ויצופו במוחכם זכרונות חיים שלמים של שכונה... ובית.....  וערב שבת.... וימי חול ..  זכרונות של זמן, של מקום ושל אנשים אהובים.

אני אוהבת להמציא מאכלים במטבח שלי.

אני  מהטיפוסים שמבשלים לפי הרגש..

השבוע הכנתי את מאפינס הפיצפוצים שלי אחרי תקופה ארוכה שהוא נעדר מהשולחן שלנו.

הילדים טענו שהפעם הוא יצא  טעים במיוחד וגם שאלו בפעם הראשונה בחייהם ממה עשויים הפיצפוצים.

הם אמרו שזה מזכיר קצת את האוכל של התוכים בחצר שלנו.

התלבטתי אם להסגיר את הסוד הכמוס . אחרי ככלות הכל    דוחן לא נשמע כמו מאכל טעים  לילדים.

סיפרתי...

הם צחקו  והמשיכו לאכול בתיאבון.

עברתי את המשוכה הזו.

אני מאמינה שהבלוג הזה הוא גם סוג של ירושה שאני משאירה אחרי וככזה אני מרגישה צורך לכתוב בו את  המתכונים שאני ממציאה.

(תארו לכם שסבתא  רבא שלכם היתה כותבת בלוג והיו בו כל המתכונים שלה.. זה היה יכול להיות נפלא לא?)

אתם מוזמנים לנסות , להנות ולהיות מופתעים ממש כמו הילדים שלי מכך שדוחן יכול להתקבל כל כך טעים..

 

את הדוחן קונים באגף  מוצרי הטבע בחנויות  והוא נראה כמו  כדורים צהובים בהירים קטנים בגודל סוכריות של עוגה.

אין צורך לבשל אותו עבור המתכון הזה.

פשוט לשטוף במסננת ולערבב עם החומרים האחרים

 

החומרים

2 יוגורט

2 ביצים

1/4 כוס שמן

8 תמרי מג'הול קצוצים- אל תוותרו עליהם -תמרי המג'הול רכים ,מתוקים ונימוחים במיוחד.אבל אפ אתם ממש לא אוהבים תמרים אז אפשר גם צימוקים.

חצי כוס סוכר חום/דמררה או רגיל

כוס קמח מלא מנופה

רבע כפית אבקת אפיה

3/4 כוס דוחן לא מבושל שטוף במסננת

 

ההכנה:

שמים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום ( הסדר מקל על הערבוב) מערבבים בכף ומניחים בתבניות מאפינס /קאפקייק משומנות

אופים בחום בינוני עד שקיסם שמחדירים אליהם יוצא יבש.

מגישים ומתענגים על כך שהצלחתם להכניס לגוף של הילדודס משהו שהוא גם טעים וגם בריא

 

את המאפינס שלי היגשתי עם תפוחי עץ אפויים.

תחתית הבד היפהפיה שבתמונה היא חלק מצמד תחתיות  מעשה ידיה של שרון רותם הסופר מוכשרת.

בעבודות של שרון יש שילוב נדיר של שלמות ודיוק עם שילובי בדים מנצחים .

זו הזדמנות לברך את שרון על זכייתה באתגר כריות הטלאים  הרקומות בפורום טכסטיל וליבוד . שווה להיכנס לגלריה היפהפיה שלה ולראות את הכרית הזוכה ועוד שלל עבודות בעלות גימורים מושלמים

- - - -

ולפני סיום הודעה לחובבי הצילום. (בעצם נראה לי שזה יותר עבור מקצוענים.)

כ. אישי היקר מוכר עדשת CANON FD 400MM F2.8‬

המחיר  6000 ש"ח (כן, שלושה אפסים)

זה תותח די רציני ששוקל 10 ק"ג  ואני מניחה שמי שמבין בצילום מבין גם במה מדובר

אם במקרה יש כאן מישהו מהקוראים שמתעניין הוא מוזמן לפנות אלי במסר

 

בריאות ואושר לכולם

ענת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פיית מרציפן אלא אם צויין אחרת