00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגיות שיבולת שועל ודברים טובים

 

בגלל השפעת (שכבר מאחרוינו) ובגלל המחשב החדש (שעוד לפנינו) יש לי עיכוב קל בלו"ז הפוסטים.
המתכון שלהל"ן נוסה בשבוע שעבר כשעוד התעטשנו אחד על השני. לא היה הרבה כוח להשקיע בעוגה שלמה, ולכן אני החלטתי והאיש הפיק את העוגיות האלו. המתכון פורסם לקראת הט"ו בשבת והדברים הטובים הם אגוזים, חמוציות ושוקולד צ'יפס. הרכב לא רע בכלל, וכאילו בריא כזה :-)
משהו קטן וטוב.

 

מתכון של דנה שטיינוול מתוך מגזין "לאישה"

המרכיבים(כ-30 עוגיות):
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס+1כף סוכר לבן (60 גרם)
1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)
1 ביצה
3/4 כוס קמח (100 גרם)
1+1/2 כוסות שיבולת שועל (140 גרם)
1/2 כפית סודה לשתיה
1/3 כפית קינמון טחון
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)
1/2 כוס חמוציות (50 גרם)
1/2 כוס נטיפי שוקולד צ'יפס (80 גרם)

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
שמים בקערת המערבל את החמאה ואת שני סוגי הסוכר ומערבלים לקבלת קרם חלק ואחיד.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בקרם.
מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל, הסודה לשתיה, הקינמון ותמצית הווניל ומערבלים עד שנוצרת עיסה בצקית.
עוצרים את פעולת המערבל , מוסיפים את האגוזים, החמוציות והשוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומניחים בתבניות במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה.
פוחסים מעט את הכדורים ואופים כ12-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קצת.
מצננים ומגישים.

*שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר כ-5 ימים*


הערות:
אם שמים את כל  העוגיות בתבנית אחת הן מתרחבות וקצת נדבקות אחת לשניה, אבל הצורה שלהן לא אחידה ממילא
כדאי להזהר ולהשגיח, כי העוגיות נשרפות מהר מאוד


בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת