00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מאפה ספגטי ובשר עוף טחון

 
 
הפעם יש לי בשבילכם מתכון קליל למעין פאי רועים עשוי ספגטי ובשר עוף טחון. כן, אני יודעת שאתם "אוכלים" אצלי בתקופה האחרונה המון בשר עוף טחון, אבל אין ברירה, לצמוד אסור בשר בקר והעוף תפס מקום של כבוד אצלי במטבח. מידי פעם אני מכינה קציצות מבשר בקר טחון לילדים, אבל לא לעיתים תכופות כדי לא להכשיל את הצמוד בתזונתו.
הפעם התחשק לנו ספגטי והיה בשר עוף טחון מופשר במקרר, נזכרתי במאפה הזה שהייתי מכינה פעם המון אבל בתיבול קצת שונה ועם בשר בקר.
לקחתי את הטעמים הפעם לכיוון אחר ויצאה יופי של פשטידה! עדינה בטעמה ושונה מהסטנדרט. 
 
 
מאפה ספגטי ובשר עוף טחון
 
מצרכים:
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1/2 כוס רוטב סויה (*אני משתמשת ברוטב סויה בסגנון סיני)
2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
פלפל שחור גרוס
מלח גרוס
3-4 טיפות שמן שומשום
1 ביצה
 
חבילה ספגטי 500 גר`
1 ביצה
מלח
פלפל שחור  גרוס
 
רוטב:
5 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
3 כפות מיונז
1/4 כוס מים לדילול
 
אופן ההכנה:
במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן עוד 2 דק`.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי פירור הבשר עד שהבשר מלבין ומוכן.
מוסיפים סויה, צ`ילי, שמן שומשום מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מבשלים עוד כ-3 דק` ומכבים את האש.
מוסיפים את הביצה ומערבבים מהר והיטב, עד שכל הביצה נטמעת בבשר.
 
את הספגטי מכינים לפי זמן ההכנה הרשום על השקית, מסננים ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את הביצה ומערבבים במהירות.
 
בתבנית פיירקס (33/22) מלבנית ומשומנת במעט שמן זית, שמים מחצית מהספגטי המוכן, מעליו מפזרים את תערובת הבשר, ומכסים במחצית השניה של הספגטי.
 
מכינים את הרוטב - בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה ודלילה ושופכים מעל הספגטי.
 
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה, עד שהספגטי מזהיבים בחלק העליון.
 
 
 
 מכינים את תערובת הבשר
 
ומרכיבים - ספגטי, בשר, ספגטי 
 
את הרוטב שופכים מעל הכל 
 
ומגישים חתוך לפרוסות יפות 
 
 
 
בתאבון 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
אני מודה לכל מי שהצביע עבורי עד עכשיו לתחרות של סוגת
ומזכירה למי שלא הספיק ומאד רצה ;-) שההצבעה למנה העיקרית עדיין פתוחה.
 
שיהיה לכולם סוף שבוע נעים וטעים! 
  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת