00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

בנופי פאי - הגרסא המקורית Banoffee pie

עוגה זו מוקדשת בהמון אהבה לבת הדודה לילוש  וכן לכל מי שטייל בהודו וזכה להנות מבנופי פאי :)

מעולם לא הייתי בהודו ולכן לא שמעתי על הקינוח הזה.

לילוש, שחזרה מהודו לפני מספר חודשים, לא מפסיקה להזכיר את הקינוח המדהים שכוווולם אוכלים שם ולא יכולים להפסיק ושאני פשוט חייב לטעום את העוגה המדהימה הזו.

חקרתי קצת וחיפשתי מתכונים שונים עד שהגעתי לתוצאה הטעימה והכנתי אותה לרגל יום הולדתה ה-23 ממש לפני מספר ימים.

העוגה אכן קלעה לטעם הנשכח מהודו ולאחר פרוסה נכבדה שחוסלה הגיעו השאלות על מספר הקלוריות שיש בכל פרוסה...אמממ...נראה לי שהרבה, במיוחד למי שעושה דיאטה, אבל כשאוכלים עוגה לא סופרים, פשוט נהנים מכל ביס וביס, מותר להתפנק לפעמים, לא?

אז הנה המתכון לפניכם עם השינויים הקלים שעשיתי בו כדי להגיע לטעם:

 כ-6 שעות (לא להיבהל, הסבר בהמשך)         דרגת קושי: :P קליל

רכיבים:

300 גרם פתי בר

100 גרם חמאה

400 מ"ל חלב מרוכז

5-6 בננות בשלות

500 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

קקאו לפיזור על העוגה

אביזרים נלווים:

סיר קטן

מיקסר

לקקן

מרית למריחה

מעבד מזון

תבנית 24 או 26

אופן הכנה:

להכניס את הפתי בר והחמאה לבלנדר ולעבד למרקם אחיד

להעביר לתבנית ולשטח לשכבה אחידה

 להכניס את התבנית למקרר להתייצבות.

להכניס את פחית החלב המרוכז לסיר, לכסות במים, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על אש נמוכה מינימום של 4 שעות תוך הוספת מים מדי פעם.

 להוציא את הפחית מן המים ולקרר מעט, למרוח בשכבה אחידה על הבסיס המוכן.

לחתוך בננות לעיגולים דקים ולסדר על הקרם באחידות.

להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף סוכר לאט לאט עד לקבלת קצפת קשה.

 בתאבון :)

בקרוב גרסא משודרגת, לחובבי השוקולד שבינינו

אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת