00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

דג ברוטב עגבניות פיקנטי

 

 

את מתכון הדג הזה אני מכינה לרוב כמנה ראשונה בארוחת ליל שישי, כאשר כל בני המשפחה יחדיו.

אצלנו אוהבים את המתכון עם דג בורי וברמת חריפות פיקנטית, אך ניתן להכינו כמעט עם כל סוג דג שאתם אוהבים ובכל רמת חריפות שתרצו.

לכן רשמתי לכם את רשימת התבלינים שהוספתי לדג ללא ציון הכמויות, כך שאתם חופשיים להחליט בעצמכם את רמת החריפות שאתם רוצים. 


         

 

חתיכות הדג הנקיות המוכנות לקראת הרוטב

חתיכות הדג  הממתינות לבישול

    

 

 ולאחר האיחוד עם הרוטב

 

          


 

המצרכים:

 

  • 1 דג  בורי נקי וחתוך לפרוסות עבות 
  • 1 כוס עגבניות טריות חתוכות לקוביות קטנות

  • 6 שיני שום קלופות ופרוסות דק

  • צרור קטן של כוסברה קצוצה

  • צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה 

  • 1  פלפל חריף קצוץ (לדרגת פיקנטי, כדאי לנקות את הגרעינים.. אחרת זה עובר לפיקנטי פלוס++)

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון

  • 1/2 כפית כורכום

  • מלח ופלפל 

  • 1/4 כוס שמן זית

  • מיץ לימון מלימון אחד (להוסיף בסיום הבישול)

  • כ- 300 מל' מים רותחים


 

 

 
 ההכנה:


  1.  בסיר סוטאז' (סיר רחב) מחממים את שמן הזית מוסיפים את שיני השום, הפלפל החריף, וקוביות העגבניות.

  2. מתבלים בהתאם לרמת החריפות הרצויה, ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה. טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.

  3. מוסיפים כמחצית מכמות המים ונותנים לרוטב העגבניות להתבשל כחצי שעה על אש נמוכה, כאשר יש לזכור לערבב מידי פעם.

  4.  מוסיפים לסיר את חתיכות הדג, ואת יתרת המים,מערבבים מעט. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.

  5.  מבשלים עוד כ- 25 דקות.

  6. לסיום יוצקים את מיץ הלימון ומגישים. 

 

 

 

 


 

ובינתיים בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!!

 

 

 

 

.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת