00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט בריאות עם דגנים ותפוזים ברוטב דבש וחרדל

07/02/2011
זה מדהים כמה גילגולים הסלט הזה עבר אצלי בראש עד שהוא יצא לפועל בגרסתו הנוכחית.
לאחר שקיבלתי את רשימת המצרכים מסוגת וראיתי שאקבל קינואה. ידעתי מיד שהיא הולכת להיות הכוכבת של המנה הראשונה. רציתי לשלב איתה תפוזים וגם שקדים או אגוזים, אבל על מתכון מלא עוד לא ממש חשבתי.
החבילה מסוגת התעכבה, קניות בסופר עדיין לא עשיתי, פתחתי את ארון המצרכים ומצאתי 1/2 שקית בורגול!
זהו! ידעתי! הקינואה תאלץ לחכות והבורגול האהוב עלי ישמש כחומר הגלם העיקרי במתכון.
השרתי את הבורגול כשעתיים עד להתרככות ברמת אל דנטה, והתחלתי לבנות את המתכון. תפוזים.... חמוציות,... פלפל חריף,... נענע מהגינה,.... רוטב מצויין עם חרדל ודבש... זהו! מוכן! טעימה אחת ועוד אחת וחיוך גדול על הפנים!  קיבלתי במנה הזו בדיוק מה שחיפשתי, שילוב של טעמים ומרקמים שעושים נעים בחיך. הצמוד אכל בהנאה ואישר, "אין צורך לשנות דבר, המנה מצויינת ותביאי לי בבקשה את מה שנשאר בקערה". :-)
רגע, אבל מה שאתם רואים כאן בתמונות זה לא בורגול. אמנם קיבלתי גם שקית בורגול מסוגת אבל בתוך הארגז הגדול היתה גם שקית קטנה שתפסה את עיניי. שקית של חמישה דגנים לבישול של 10 דק` בלבד. מממ.... חשבתי, למה שאת הבורגול לא אחליף בדגנים האלה? הרי זה בריא! וזה רק 10 דק` בישול! וזה יכול ללכת מצויין עם יתר המרכיבים.
זהו, אז בגלגול השלישי של המנה הזו, הגעתי בדיוק למה שרציתי, שילוב של מרכיבים שונים שיצרו טעם ומרקם שונה ומעניין. הקרנצ`יות של האגוזים, עם המתיקות והרכות של החמוציות, העסיס של התפוזים, והעקצוץ של הפלפל, מתיקות הדבש והחמיצות הקלה של התפוז. חגיגה של טעם ובריאות!
הגשה בתוך חצאי תפוזים מרוקנים מתוכן, הפכה את המנה הזו גם לחגיגה של צבע ויופי. אפשר להגיש כך ואפשר גם בקערה מרכזית ורצוי שתהיה שקופה.
 
 
סלט בריאות עם דגנים ותפוזים ברוטב דבש וחרדל
 
מצרכים לסלט:
שקית 10 דק` חמישה דגנים של סוגת
חצי צרור עלי נענע קצוצים
1 פלפל צ`ילי אדום קצוץ
1/2 כוס חמוציות
תפוז וחצי מפולט
שקית של 100 גר` אגוזי מלך סוגת קצוצים וקלויים על מחבת יבשה
 
מצרכים לרוטב:
מיץ תפוזים מתפוז וחצי
2 כפות דבש
כף וחצי חרדל דיז`ון
פלפל שחור גרוס
מעט מלח
 
אופן ההכנה:
1. להרתיח מים בסיר של 2 ליטר ולשפוך לתוכו את הדגנים. לבשל 10 דק`, לסנן ולשטוף במים קרים לקרור מידי.
2. להעביר את הדגנים המקוררים לקערה גדולה ולהוסיף: נענע קצוצה, פלפל צ`ילי קצוץ, חמוציות, ופלחי תפוז מפולטים וחצויים. (ראו בהערות איך לפלט תפוז)
3. מכינים את הרוטב: בכלי שמתאים לבלנדר מוט שמים את כל המצרכים ומפעילים את הבלנדר עד שמקבלים רוטב חלק ואחיד.
 
כשעה לפני ההגשה שמים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומשהים לספיגת טעמים.
לפני ההגשה מוסיפים את האגוזים הקלויים ומערבבים.
מגישים בתוך חצאי תפוזים מרוקנים.
 
לקט חמישה דגנים. בישול של 10 דק` ומוכן!
 
מרכיבי הסלט - המון צבע ומשחק של טעם
 
תפוזים מפולטים וחצויים ומיץ תפוזים לרוטב
 
פלפל צ`ילי חריף וטעים והדגנים לאחר בישול תפוחים ויפים
 
רוטב אחיד וחלק
 
 
 
הגשה אישית בחצאי תפוזים וגם בקערה מרכזית, רצוי שתהיה שקופה.
 
 
 
 
 
הערות:
* איך מפלטים תפוז? - יש לקלוף את התפוז בעזרת סכין חדה כשהתפוז מונח על קרש חיתוך והסכין קולפת את הקליפה מלמעלה למטה (ראשית קוטמים את שני הקצוות).
לאחר שהתפוז קלוף, מעבירים את הסכין בין הפלחים ומוציאים את תוכנו של כל פלח ללא הקליפה הדקה.
הסבר מצויין ראו כאן.
* ניתן כפי שהבנתם בפתיחה, להכין את הסלט גם עם בורגול. קנו את הבורגול הבינוני והשרו אותו במשך כשעתיים עד להתרככותו.
* את התפוזים החצויים בהם הגשתי את הסלט סחטתי בזהירות כדי לא לקרוע את הקליפה, ואח"כ בעזרת סכין חדה ניקיתי מעט את השאריות שנותרו בתפוז.
 
בתאבון
 
 
אני מזכירה לכם שהמתכון הזה עולה לתחרות של סוגת.
כל מה שעליכם לעשות זה להכנס לקישור שלמעלה ולהצביע - ההצבעה החל מהשעה 14:00.
אשמח אם תלחצו LIKE גם כאן מעל התגובות.
 
תודה לכל מי שהגיב ופירגן לי ברשומה הקודמת!
וכמובן אודה לכם מאד על LIKE למתכון.
 
שבוע נפלא לכולם
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

63 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת