00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

דעת מיעוט

פינת המתכונים של הגן האנוכי

ברוכים הבאים לפינת המתכונים של הגן האנוכי!

אני פותח כאן את פינת הבישולים עקב אכזבתי הרבה מבלוגי המתכונים של תפוז, ובאופן כללי מהמתכונים המפורסמים ברחבי האינטרנט. אולי אני מצפה ליותר מדי, אולי אני מעט מגזים, אבל הרמה של המתכונים המפורסמים פשוט נמוכה להחריד, והם אינם שימושיים בעליל. לא ייתכן שבישראל 2011, במדינה מערבית מתקדמת (או לפחות בעלת שאיפות להיות כזו) אשר הצטרפה לא מזמן ל OECD, תהיה תרבות קולינרית כל כך עלובה. אז נכון שבישול אינו המומחיות העיקרית שלי, ומהווה סטייה מהותית מהקו המאפיין את רוב המאמרים בבלוג, אבל החלטתי בכל זאת לנסות ולתרום את תרומתי הצנועה להעלאת רמתם הממוצעת של המתכונים המפורסמים בתפוז.

בניגוד למתכונים אחרים, הפוסט הזה מיועד לבני אדם רציניים, שמעוניינים בארוחת צהריים ברמה גבוהה. וכשאני אומר "רמה גבוהה", אני מתכוון כמובן, על פי המדדים המקובלים בהנדסת תעשייה וניהול, לממוצע משוקלל של שני גורמים: רמת ההשקעה ואיכות התוצאה. לשם פשטות נניח עבור שתי המטרות הסותרות הנ"ל משקלות סבירים של 0.99 עבור רמת ההשקעה ו - 0.01 עבור איכות התוצאה. את המשקולות בחרתי על פי סקר מקיף בקרב פרטים באוכלוסיה הבוגרת אשר אינם בעלי מוח מעוות, נפש סוטה ויותר מדי זמן פנוי, ועל כן אינם רואים בחיוב את האפשרות ההזויה של בזבוז זמן רב יותר על הכנת האוכל מאשר על אכילתו (עצם קיומם של בני אדם כאלו שלא הוכחדו במשך מיליוני שנות אבולוציה הוא העדות הטובה ביותר לנכונותה של תיאוריית המתכנן הלא-אינטלגנטי). אותה קבוצה יוצאת דופן של אנשים לוקים בנפשם יכולים, אם הם רוצים, להמשיך לבזבז את זמנם על "טבעות פילה בקר מפולפלות", בזמן שאנחנו נהנה מארוחות אמיתית.


אנו נחנוך את הפינה עם אחד המוצרים האיכותיים ביותר על פי הגדרה זו: שניצל קפוא.

שניצל קפוא הוא המתכון המושלם ביותר שקיים לארוחת צהרים ביתית מזינה, זולה, וקלה להכנה. על פי הכתוב על האריזה, חזה העוף וההודו מהווים מקור לחלבון איכותי ומכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לבריאותינו, כגון B12, ברזל, מגנזיום ואבץ (אבץ!!!). מנה אחת של שניצל מספקת כשליש (שליש!!!) מצריכת החלבון היומית המומלצת (מומלצת!!!) לילדים בגילאי 9-13 (13!!!). במילים אחרות – שלושה שניצלים כאלו ביום והילדים שלכם יגדלו להיות שוורצנגרים (שוורצנגרים!!!).

שוורצנגר!!!

לא יודע מה איתכם, אני השתכנעתי.

כמו כן, על פי האריזה, "השניצלים שלנו עשויים מעופות טריים שגודלו במשקי עמק הירדן", ועל כן לא רק שנהנה מארוחה מזינה ואיכותית, אלא נתרום תוך כדי כך למשק הישראלי, בניגוד לכל מני ארוחות דגים פלצניות המייבאות את חומרי הגלם ממדינות סקנדינביות מלאות בשמאלנים וערבים ששונאים אותנו. אני בטוח שאתם כבר מתים מרעב בשלב זה, עיניכם קרועות לרווחה בסבל נוראי ומזווית פיכם תלויה טיפת ריר ארוכה, אז ניגש לחלק המרכזי – הכנת השניצל הקפוא. על מנת להקל עליכם את ההכנה, צירפתי תמונות רבות להמחשה.


המצרכים:

1. שניצל קפוא

 

2. צלחת

3. קטשופ (החתול אינו חובה, אלא אם כן אתם ממש רעבים)

4. בקבוק קולה


דרך ההכנה:

1.      יש לשים את השניצל הקפוא על הצלחת, על פי המתואר בתמונה:

שימו לב שאתם נמנעים מהטעות הנפוצה הבאה:

 

2.      לאחר מכן, הניחו בעדינות את הצלחת בתוך המיקרוגל, וחממו במשך כדקה – דקה וחצי.

3.      בתום זמן החימום יש להוציא את הצלחת, ולבזוק על פני השניצל מעט קטשופ בתבנית מסולסלת.

4.      המהדרין יוסיפו מצע עלי חסה מתחת, יחתכו לקוביות, והנה לכם מנה סטנדרטית במסעדה ישראלית יוקרתית בשווי של לפחות 50 ₪ (עם תוספת של קצת פירה בצד)

5.      איכלו בתאבון את השניצל, תוך כדי רפרוף ב YNET ובבלוגים של תפוז. במקביל לכך, שתו קוקה קולה ישר מהבקבוק (בשביל מה לשטוף כוסות? הגיינה זה לחלשים).

 

בהצלחה!


אני מודה לכם על השתתפותכם בפינת המתכונים של הגן האנוכי. בפעם הבאה נלמד איך להכין פיתה עם חומוס.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל גן אנוכי אלא אם צויין אחרת