88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

כדורי לוז בוופל פריך עטופים מרציפן מצופים קרום שוקולד (בלי גלוטן)

03/05/2011

פרלינים שהם סוג של הכלאה לפררו רושה ומוצארט, שני הפרלינים החביבים עלי ביותר (כמו גם על 90% מאוהבי המתוקים בעולם). שילוב של יופי וטעם

 

כדורי לוז בוופל פריך עטופים מרציפן מצופים קרום שוקולד  (בלי גלוטן)

המצרכים

  1. 30 אגוזי לוז קלויים וקלופים
    לשכבת הוופל
    (מיני פרופיטרולים)
  2. ½  כוס (120 מ"ל) מים
  3. 40  גר` חמאה בטמפ` החדר
  4. ¼  כפית מלח + 2 כפיות סוכר
  5. 50 גר' תערובת אינסטנט ללחם של ד.ג.ש/ בר-אל
  6. 2  ביצים M (בינוניות)
     למרציפן 
  7. 200 גר' שקדים מולבנים טחונים (או שקדים מולבנים שלמים ולטחון אותם לפני הסוכר לקבלת קמח שקדים)
  8. 1/3 מקל וניל 
  9. 200 גר' סוכר
  10. 80 מ"ל מים
    לציפוי השוקולד
  11. 300 גר' שוקולד (250+50)
    לא חובה - תוספות לגלגול/העשרה
  • אבקת קקאו משובחת (או פולי קקאו קלויים טחונים לאבקה)
  • קוקוס קלוי
  • פיסטוק טבעי גרוס

ההכנה (לשלבים בהם פירוט ההכנה בתרמומיקס יובא בסוף פירוט להכנה רגילה)

  1. קלייה וקילוף הלוז: קולים את האגוזים 6 דקות בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180ºC, מוציאים ומניחים להם להצטנן. עוטפים במגבת ובשיפשוף קל הקליפה נושרת. מצננים היטב לפני השימוש. 
  2. הפרופיטרולים (בתרמומיקס): מבשלים את המים, המלח והחמאה 5 דקות ב-100 מעלות, מהירות 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה במהירות 4 (הבצק נפרד מדפנות הקערה). מנתקים את הקערה מהגוף ומניחים בצד להתקרר. כשהתערובת קרה (מניחים על גוף המכשיר – הטמפרטורה צריכה להיות 50 מעלות או פחות), מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב במהירות 5 להבלעה וקבלת עיסה אחידה. 
  3. המרציפן (בתרמומיקס): טוחנים את הסוכר ושליש מקל הוניל 10 שניות במהירות 10 לקבלת אבקת סוכר-וניל, מוסיפים את השקדים הטחונים ומעבדים תוך הוספה הדרגתית של המים בחום של 50 מעלות, משך 2 דקות במהירות 6. להעביר לקערה/כלי סגור, לצנן והמרציפן מוכן לשימוש
  4. ציפוי השוקולד: ממיסים 250 גר' מהשוקולד בכלי עמוק מתאים, במיקרו או מעל אדים. מוסיפים את 50 הגר' הנותרים ומערבבים להמסה מוחלטת 

  העיצוב:

  1. ממלאים כל פרופיטרול באגוז לוז (אם יוצא פרופיטרול גדול מדי, ניתן להשתמש רק בחצי ממנו) ומכניסים לתנור חם למספר דקות לייבוש נוסף. מצננים
  2. לוקחים כדור מרציפן בגודל זית גדול, יוצרים עם האצבע/אגודל שקע במרכז ומחדירים לתוכו פרופיטרול ממולא בלוז, סוגרים עליו עם שולי המרציפן ומגלגלים בין כפות הידיים לצורת כדור חלק ואחיד. מסדרים את כל הכדורים המעוצבים במגש ומשהים לייבוש קל בטמפרטורת החדר. בינתיים ממיסים את השוקולד לציפוי.
  3.  טובלים כל כדור מרציפן בשוקולד המומס ומגלגלים בקישוט שנבחר. מעבירים לנייר אפייה להתקררות והתקשות הציפוי ומאחסנים בכלי אטום (לא חובה במקרר)

הערות וטיפים

להכנת הפרופיטרולים שלא בתרמומיקס:

  • מרכזים בסיר בינוני את החמאה, המים, הסוכר והמלח ומביאים - מעל להבה בינונית - לרתיחה תוך בחישה להמסה מהירה ומוחלטת של החמאה .מרחיקים את הסיר מהלהבה ושופכים לתוכו את הקמח בבת אחת. עם כף עץ (!) בוחשים בנמרצות  עד קבלת מסה אחידה. מחזירים את הסיר להמשך בישול מעל להבה גבוהה, תוך בחישה מתמדת עם כף העץ, עד שהבלילה מתאחדת  לכדור הניתק מדפנות הסיר והכף. רק עד נקודה זו ולא יותר - כדי שהבצק לא יצא יבש. להרחיק את את הסיר מהאש, רצוי אף להעביר את כדור הבצק לקערה חדשה (שלא ישאר בסיר החם), ולפני שמתחילים בהוספת הביצים מקררים בטריפה ידנית את הבצק (שהביצים לא תתבשלנה מיד עם הוספתן), כשהבצק פושר מוסיפים את הביצים: אחת אחת, בכל פעם שנבלעת ביצה - מוסיפים את הבאה (חשוב להוסיף את הביצה הבאה רק לאחר שהקודמת נטמעה לחלוטין). 
  • מעבירים את הבלילה לשקית זילוף מצויד בצנתר חלק קוטר 3  מ"מ ומזלפים גבעות בקוטר 3 ס"מ על תבנית מרופדת נייר אפייה תוך שמירת מרווחים קטנים בין היחידות ואופים: אופים 10 דקות ראשונות בחום גבוה 220 מעלות (חשוב לחמם את התנור מראש),  מנמיכים  (מבלי לפתוח את התנור) ל-180 מעלות ואופים 7 דקות נוספות,  כאשר בשלוש הדקות האחרונות מומלץ ליצור חריץ בין דלת התנור בעזרת ידית של כף עץ או מגבת.

להכנת המרציפן לא בתרמומיקס:

  • משתמשים באבקת סוכר ובתמצית וניל - טוחנים יחד עם השקדים הטחונים תוך הוספה הדרגתית של מים רותחים עד קבלת עיסת מרציפן. לצנן והמרציפן מוכן לשימוש

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת