00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קאפקייקס קולה

 

התכנון המקורי היה להכין עוגת שוקולד מקמח מלא עם שמן זית (מתכון מ"לאישה") ואפילו הצטידתי מבעוד מועד בסוכר קנים (שעלה 11.80 ש"ח!!!), אבל השפעת טרפה קצת את הקלפים ואחרי החלות המתוקות נשארנו אני והמיקסר קצת מותשים. לכן חיפשתי משהו קל הכנה, והקאפקייקס האלה מתוך ספר מהמם בשם זהה של ויולה גורן התאימו בדיוק למטרה זו.  אני קצת עיגלתי פינות עם הרכיבים ולא היכנתי ציפוי גנאש מוקצף כפי שהתכוונה המשוררת, אבל המאפים יצאו מעולים בכל זאת ונימוחים בצורה יוצאת דופן, כנראה בזכות משקה הקולה שנמצא בין הרכיבים.
כמו שאני אוהבת לקרוא למתוקים :" רגעים קטנים של אושר". ואלה גם עזרו לעבור את הסופ"ש המנוזל בקלות.

 

 

המרכיבים( 16 יח' גדולות או 48 קטנות):
120 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס קוקה קולה
1 ביצה
1/2 כוס קרם פרש (שמתי שמנת חמוצה)
3/4 כוס קמח
1/2 כוס אגוזי מקדמיה טחונים (שמתי שקדים)
2 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
לציפוי הגנאש (3כוסות):
1כוס שמנת מתוקה
280 גר' שוקולד מריר (רצוי עם 60% מוקי קקאו לפחות)

 

ההכנה:
הכנת הציפוי בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת ומסירים מהאש.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מניחים לצינון בטמפרטורת החדר כ-3 שעת (לא לוותר על הצינון).
מקציפים במיקסר עד שמתקבל קרם אוורירי ובהיר.

הכנת הקאפקייקס מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנז'טים מנייר.
בקערה גדולה מערבבים את החמאה, הקולה הביצה והקרם פרש.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, האגוזים הטחונים, הקקאו, הסוכר ואבקת האפיה.
מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הקולה ומערבבים עד למרקם אחיד.
מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים וממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהו.
אופים 25-30 דקות לקאפקייקס גדולים או 15-17 דקות לקטנים, עד שהקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
שמים את התבנית על גבי רשת מתכת ומניחים לקאפקייקס להתקרר לטמפרטורת החדר.
מצפים בציפוי הגנאש ומגישים מיד, או מאחסנים במקרר בכלי אטום עד יומיים.

למשקיענים: הכנת קרם פרש ביתי(4 כוסות)
3 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס שמנת חמוצה

בקערה בינונית מערבבים את שני סוגי השמנת.
מעבירים לצנצנת זכוכית נקיה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 24 שעות.
לאחר 24 שעות, מערבבים ומעבירים למקרר.
ניתן לשמור בקירור עד שבועיים.

 

 

הערות:
התערובת יצאה לי קצת נוזלית (ביחס לקאפקייקס אחרים שניסיתי עד היום) והקאפקייקס קצת לא יציבים
ייתכן והאגוזים/שקדים צריכים  להיות טחונים לאבקה
הציפוי שאני הכנתי היה מ-100 גרם שוקולד מומס בכ-6 כפות חלב

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת