00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

תבשיל בקר עם גרגירי חומוס

 

טוב, חברים יקרים I am Back !לא שהלכתי לאנשהו, אבל לא הרגשתי טוב ולא העלתי כלום יום שלם!!! אז מאתמול באופן רשמי השפעת החלה בנסיגה מאסיבית, כשקלטה שעלי היא לא יכולה לעשות שרירים.
תודה לכולם על איחולי ההחלמה - זה חימם את הלב ועזר מאוד!

ומהיום אני חוזרת לשגרה ומנסה לצמצם פערים שהצטברו בינתיים בנושאים בישוליים.
התבשיל שלהל"ן הוא אחת המנות החדשות יחסית במטבחנו, וגם הוא התגלה כשחיפשנו מנה חדשה לגיוון הארוחות של ערב שבת. כמה נפלא שיש חיבור למרשתת (אינטרנט בעברית צחה:-)-כל העולם כולו פס רחב מאוד.

 

 

*מתכון של אבי דדוש מתוך התוכנית "טעמים*

 

 

המרכיבים:
1 ק"ג בשק בקר טרי מנתח כתף מרכזי חתוך לקוביות
שמן זית לטיגון
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
10-12 שיני שום
1/2 ק"ג גרגירי חומוס שהושרו במשך לילה ובושלו כשעה
2-3 עלי דפנה
10 פלפלי שטה שלמים (או פחות לפי הטעם)
1/2 ליטר מרק בקר
2 צרורות כוסברה קצוצים גס
2 כפיות כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפיות פפריקה מתוקה

ההכנה:
מטגנים את הבשר בשמן הזית עד להזהבה.
מוסיפים את כל המרכיבים ומבשלים כשעה עד לריכוך הבשר.

 

הערות:
אנחנו מקטינים את הכמויות לפי:
כ-600 גרם בשר, 1 כוס גרגיגי חומוס, 1תפו"א גדול, 1 גזר גדול, כ-2/3 צרור כוסברה
אני ממליצה להשתמש בחומוס מוקפא, כדי לזרז את זמן הבישול ולחסוך את ההשריה
במקום מרק הבקר אנחנו מוסיפים אבקת מרק עוף שהומסה במים
לא ממש מפורט מה לעשות עם השום, אנחנו קילפנו וחתכנו לשניים

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת