00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קציצות ברוטב עגבניות

 

קציצות...קציצות... קציצות....   הן נמצאות בראש רשימת המאכלים האהובים והמגוונים שיש.

אפשר לאכול אותן בידיים כשהן מטוגנות, או בצלחת כשהן ברטבים שונים ועם ירקות שונים.


כל המתכונים כבודם במקומם מונח, אך הקציצות ברוטב העגבניות הן בראש רשימת המתכונים האהובים, אותן אני לרוב מגישה לצד אורז לבן, שבאהבה מקבל אליו את הרוטב האדום אדום הזה.


 

 

                        תערובת הקציצות:

 

  • 500 גר' בשר בקר טחון טרי 

  • 1 בצל  קצוץ דק

  • 1 ביצה

  • 2 שיני שום כתושות

  • צרור פטרוזיליה קצוצה

  • צרור כוסברה קצוצה

  • 1/2 כוס פרורי לחם

  • תבלינים: בהרט, כמון, כורכום,מלח 



                            רוטב העגבניות:

 

  •  2 כוסות עגבניות מרוסקות - רצוי טריות

  • 2 בצלים קצוצים

  • 3 שיני שום כתושות

  • 1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 1 כוס ציר עוף

  • פטרוזיליה קצוצה

  • כוסברה קצוצה

  • תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כמון, מלח מעט סוכר/קטשופ



                                                          ההכנה:

 

  1. לערבב יחד את כל מרכיבי הקציצות. 
  2. להשתדל לערבב כמה שיותר, זה מאחד את כל המרכיבים היטב. ולהכניס למקרר עד להכנת הרוטב, כחצי שעה.

  3. בינתיים בסיר רחב ונמוך עם מעט שמן , יש לטגן את הבצל, השום, והפלפל החריף.

  4. להוסיף את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, ציר העוף ועשבי התיבול.

  5. להוסיף את התבלינים ולהמשיך בערבוב עד קבלת רוטב מעט סמיך והומוגני.

  6. זה הזמן לטעום ולשפר את הטעם במידת הצורך. במידה והרוטב סמיך מידי, יש להוסיף עוד מעט מציר העוף.

  7. ליצור קציצות עגולות  בגודל של כדורי פינג פונג, בידיים רטובות.

  8. לסדר את הקציצות בסיר מעל הרוטב בשכבה אחת, ועם כף לוודא שכל קציצה מכוסה במעט מהרוטב.

  9. להביא לרתיחה ולאחר כ- 3-4 דקות יש להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולתת לו כ 3/4 שעה על אש קטנה. מידי פעם יש לערבב מעט בכדי לוודא שהקציצות לא נדבקות לתחתית הסיר.

 

 

 

 

 

 


 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת