00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות שיבולת שועל (קוואקר)

 

את המתכון הזה כבר פרסמתי לפני כמעט שלוש שנים. מאז הן מלוות אותי לאורך כל הדרך. באירוח בבית, כצידה לפיקניקים ומיום גיוסו של בני הצעיר הן גם מככבות במשלוח החבילות אליו. הן מאוד קלות להכנה, מאוד טעימות מחזיקות מעמד זמן רב ומאוד מתאימות למשלוח בחבילה. 
לאחרונה החלטתי שהתמונות שליוו את המתכון כבר לא מתאימות והגיע הזמן לרענן את המתכון הותיק והנאמן הזה, ולהשיב עטרה ליושנה. 
וכיאה לחברות נאמנות, הכנתי אותן שוב עם המון אהבה (ולא רק בגלל שהבן ביקש),  צילמתי אותן בפוזות מחמיאות... והנה הן לפניכם:

 

 

 

 

המצרכים:

 

  • 200 גר' חמאה

  • 1 כוס סוכר חום 

  • 2 ביצים  

  • 230 גר' קמח

  • 1/2 כפית מלח 

  • 1/2 כפית סודה לשתיה,

  • 1 כפית קינמון

  • 1/2 כפית אבקת זנגויל (ג'ינג'ר)

  • 3 כוסות שיבולת שועל 

  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)

  • 1/2 כוס חמוציות

 

ההכנה: 

  1. בקערת המערבל עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומערבבים לתערובת תפוחה ואחידה, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב.

  2. מכניסים את יתר החומרים לפי הסדר הרשום, עד לקבלת בצק אחיד ורך.

  3. יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדורי פינג פונג ומכניסים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים של 1 ס"מ האחד מהשני.

  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של - 170 מע' כ- 20 דקות. עד שתחתית העוגיות שחומות אך העוגיות עדיין רכות.

  5. להוציא מהתנור ולצנן היטב. העוגיות מתייצבות רק לאחר הקירור. 

    

 

       

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת