00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

כדורי בשר עוף עם ארטישוק והמון סלרי

בשבוע וחצי האחרונים נאלצתי להיות המון בבית ביחד עם שתי בנותי שאיזה וירוס חצוף החליט לבקר אותן ולא לעזוב במשך כמה ימים ארוכים ומתישים.
שהות בבית אתם יודעים זה לא בדיוק עונש... תמיד מוצאים מה לעשות ואיזה כייף זה שפתאום מתפנה הזמן ויש חלון לעשיית דברים שמחכים להם זמן ארוך... (כמו למשל לסדר סוף סוף את מגירת הלבנים שלי שצעקה הצילו....)
אז היה לי זמן ואם כבר אני בבית החלטתי לפנק את המשפחה בארוחת צהריים מושקעת, בריאה וטעימה!
שקית תחתיות ארטישוק הוצאה מהמקפיא, בטטה אחת מסלסילת הירקות, בצל ובשר עוף טחון שבמקרה היה מפושר.
לא הרבה עבודה, סיר אורז קטן ליד ואכלנו ארוחה טעימה מאד, בריאה ומשביעה.
הבנות חזרו היום סוף סוף לבית הספר ואני מקווה שגם אצלכם כולם בקו הבריאות...
 
 
כדורי בשר עם ארטישוק והמון סלרי
 
מצרכים לתערובת הבשר:
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
1 תפ"א מגורר במגררת דקה
1 בצל קטן קצוץ
2 כפות פירורי לחם
כף גדושה רסק עגבניות (50 גר`)
כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
2-3 כפות מי סודה
 
לתבשיל:
5-6 ענפי סלרי (מקלות ועלים)
שקית תחתיות ארטישוק (סנפרוסט)
1 בצל גדול קצוץ
3-4 שיני שום
1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית כרכום
כפית פפריקה מתוקה
 
אופן ההכנה:
1. מכינים את תערובת כדורי הבשר - שמים את כל המצרכים בקערה גדולה ולשים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד למנוחה.
2. בסיר רחב מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים.
3. קוצצים את מקלות הסלרי (לא לשכוח להסיר חוטים) מוסיפים את הארטישוק, הסלרי והבטטה, מתבלים, מוסיפים מים חמים עד לגובה הירקות, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים על אש בינונית.
4. בזמן שהירקות מתבשלים יוצרים כדורים מתערובת הבשר ומוסיפים אותם לסיר בזהירות. סוגרים מכסה וממשיכים לבשל.
5.  מידי פעם מנערים את הסיר כך שכל הכדורים יצופו בנוזלי התבשיל ויתבשלו היטב.
6. לקראת סוף הבישול (5 דק` לפני הסוף) פזרו למעלה את העלים הקצוצים וסיגרו את הסיר.
6. לאחר 40 דק` בישול (מזמן הוספת כדורי הבשר) כבו את האש - התבשיל מוכן :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הערות:
* ניתן להכין את התבשיל עם בשר בקר טחון או לערבב 250 גר` בשר בקר עם 250 גר` בשר עוף טחון.
* יש להוסיף מלח בזהירות. הסלרי ממליח את התבשיל לכן הזהרו עם המלח.
 
שבוע נעים וגשום שיהיה לנו :)
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת