00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

דג לברק עם עשבי תיבול

ראשית אני חייבת וידוי קטן והוא שרק בשנים האחרונות התחלתי לאכול דגים. אמנם אני מאוד אוהבת את הים, את רחש הגלים וריח הקצף העולה מהם, ומוצאת את הים מאוד מרגיע ומרהיב. אך עם שוכני הים; הדגים, הסרטנים, הצדפות וכד.. אני מעדיפה להיפגש כשהם באקווריום ולא בצלחת. 

שנים רבות  לא ידעתי איך אוכלים דג מבלי להיחנק מהעצמות ובטח שלא ידעתי כיצד להכין אותו.   דגים פשוט לא היו נכנסים אל מטבחי, אלא אם כן התקרב פסח, ואני הייתי האחראית על רכישת הגפילטפיש. (בזה הייתי מקצועית).

עם השנים והחשיפה למתכונים, התחלתי לאט לאט ובהיסוס קל, לטעום קצת מפה וקצת משם. היו דגים שאהבתי יותר והיו שפחות. עד היום אני עדיין בשלב הניסוי והתהייה.

 בחיפושי אחר מתכוני דגים טובים, מצאתי מתכון שהכין השף חיים כהן, לדג לברק, הנחשב בין מביני דבר, לאחד מדגי האצולה. אך מאחר ואני מעדיפה את הדג כפילה ולא כדג שלם, ביקשתי מהמוכר שיחתוך וינקה מעצמות. כמו כן עשיתי מספר שינויים קטנים לפי בקשת בני הבית.

 

המצרכים:

 

  • 2 דגי לברק בינוניים- חתוכים לפילטים נקיים מעצמות.   

  • קמח 

  • 1 לימון סחוט

  • 1 בצל בינוני קצוץ

  • 2-3 שיני שום כתושות

  • מעט שמן זית 

  • כ-חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 2-3 עלי בזיליקום טריים קצוצים

  • 1 פלפל אדום קטן וחריף קצוץ (אפשר בלי הגרעינים,זה פחות חריף)

  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:  

 

                                                                       

חתיכות הדג הנקי 

                                                      

                                                                    

 טיגון הדג לאחר הקימוח

   

                                                       

הכנת תערובת עשבי התיבול

  

 

                          ........ועכשיו הוראות ההכנה במילים

 

  • ממלאים בקערה מעט קמח ומקמחים קלות את הדג, ממליחים ומפלפלים.

  • מחממים במחבת שמן זית ומטגנים מעט את הדג, עד קבלת צבע זהוב עדין.

  • מעבירים את פרוסות הדג לתבנית חסינת אש. ומניחים בצד.

  • בינתיים במחבת החמה, מטגנים את הבצל עד שיהפוך לשקוף. מוסיפים את הפלפל החריף הפטרוזילה, הבזיליקום  והשום ומערבבים מעט. מוסיפים את מיץ הלימון, מסירים מהאש ושופכים את התערובת על הדג.

  • מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 200 מע' ואופים רבע שעה.

 

מגישים חם עם פרוסת לימון ליד.  

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת