00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פשטידת תפוחי אדמה "מחאמר"

 

עוד מיימי ילדותי הרחוקים, תמיד פגשתי, במפגשים משפחתיים מהצד המרוקאי שלי, את הפשטידה הנהדרת הזו. 

היא יפה כמו עוגה, וטעימה אף יותר. אז לכל האוהבים פשטידות טובות, הנה המתכון הנפלא הזה לפשטידה המרוקאית הידועה כ "מחאמר":

 

 

המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני

  • 3 גזרים מקולפים חתוכים לקוביות קטנות

  • צרור פטרוזילה קצוצה

  • 7 ביצים

  • 1 כף אבקת מרק

  • ¼ כפית פלפל שחור

  • ½ כפית כורכום

  • ½ כפית מלח

  • ¼ כוס שמן


ההכנה

  1. מבשלים במים את תפוחי האדמה והגזר עד שהם רכים.

  2. מועכים את תפוחי האדמה למחית, ומוסיפים את הגזר והפטרוזיליה.

  3. הוסיפו למחית את התבלינים והביצים, וערבבו היטב. את הביצים הכניסו לאט לאט מאחר וכמות הביצים תלויה בכמות תפוחי האדמה וגודלם. 

  4. שימו כרבע כוס שמן בסיר עגול (אני השתמשתי בסיר הג`חנון) וחממו את השמן על הגז. כאשר השמן חם, שיפכו, בזהירות, את העיסה, לתוך הסיר והשאירו אותו על הגז לכ- 7-8 דקות נוספות.עד לקבלת קרום מסביב לעיסה.

  5. העבירו את הסיר לתנור בחום 170-180 מעלות לאפיה, עד שהעיסה מקבלת צבע זהוב יפה מלמעלה.

  6. לאחר האפייה, צננו מעט את הסיר, והפכו את הפשטידה על צלחת הגשה.


 

* מי שלא מעוניין בתוספת השמן, יכול להכניס את העיסה לתבנית משומנת מעט ומיד להכניס לתנור. אך לדעתי, הדרך הראשונה היא הטעימה יותר.

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת