33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

מרק בוליון עוף בסיר לחץ.

01/02/2011
מרק בוליון עוף בסיר לחץ.

 סיר מרק עוף מהביל  עשיר בטעם, צלול תמיד מזכיר נוסטלגיה של בית חם בחורף קר,
גילויי נאות שמעולם לא אהבתי מרק עוף,ועוף המכובס הזכיר לי דודה זקנה של אבי,נצולת המלחמה היחידה ממשפחתו, שלא אהבתי ללכת אליה, כי בביתה הייתה אוירה של עצב ומוות (לימים הבנתי כי איבדה את שיופתה במלחמה)וגם בגלל  שלא הייתה סבתא מהצד האשכנזי, ואמי וסבתי בכלל הכינו מרק עוף תימני,

יש המון גרסאות להכנת המרק הזה, ואצל חמותי למדתי לאהוב ולהעריך את המרק שהיא קראה לו " מרק אנטיביוטיקה"חמותי הייתה מבשלת עצמות גב עוף עם הגרונות וגם רגלי העוף (אחרי שעברו פדיקור, כמובן) עם ירקות שורש, כשרתח הייתה מכפה את המרק מכל  מיני חלקיקים צפים המעכירים אותו, אבל אף פעם לא הייתה מרוצה עד ששפכה החלבון ביצה לתוך המרק הרותח חלבון ביצה מתקשה ומתרכז בשכבה העליונה של המרק, וסופח אליו את כל הדברים הקטנים שמעכירים את המרק. בעזרת כף הייתה מסלקת את החלבון ואת כל מה שצמוד אליו, ונשארת עם ציר מרק צח וצלול. אז הייתה מנמיכה את האש למינימום  ומבשלת במשך כ12-16 שעות על אש קטנה, הייתה מסננת, ומשתמשת רק בציר שבשלה, הירק וחלקי העוף עינגו את חתולי הרחוב, שחמי היה מאכיל, את הציר הייתה שמה בסיר מקררת  ומוסיפה חלקי עוף גדולים של עוף בוגר כי לדברה "הוא זקן ועשיר בטעם", מוסיפה שורשים חדשים מרתיחה ושוב מכפה ,וחוזרת על הפעולה עם החלבון ביצה. מבשלת על אש קטנה במשך כשעה, ואז הייתה מתבלת במלח, ולפעמים באבקת מרק עוף, ומוסיפה צרור קשור של עלי סלרי פטרוזיליה ושמיר ומבשלת עוד חצי שעה על אש קטנה  כשהמרק היה מוכן הייתה מוציאה בזהירות את כרעי העוף, את הירק הייתה מניחה במסננת יחד עם השורשים ואז מסננת את המרק דרך כל הירק ותוך מעיכה קלה של הירק והשורשים "שיצא כל הטעם מהירק". ואז היה לה פטנט, הייתה מניחה בראש הסיר עלים של חסה גדולים ונקיים, העלים סופגים את כל השומנים, מסירה את העלים החוצה מתוך המרק. אם זה לא הספיק לספוח את כל כמות השומן, אחרי שהוציא, הייתה מוסיפה עוד עלה אחד  שיסיים את המלאכה. העלים נעשים סמרטוטים ושמנוניים, החסה חסרת טעם בבישול, וטעם המרק לא משתנה. 

הגרסה שלי מניבה תוצאות מעולות אבל אני כבר נעזרת בסיר לחץ ועושה בדרך קלה יותר ומקוצרת .

החומרים


לבישול הראשוני

2בצלים גדולים נועצים באחד מהם ציפורן וקלויים על הגז (מחזקים עם מזלג)לפתיחת טעמים

3 גב עוף עם הגרון נקיים
1 ראש סלרי גדול מחולק לשניים 
1 שורש פטרוזיליה 
2 גזרים גדולים 
מים עד כיסוי 

מרתיחה בסיר לחץ , כשרותח מכפה מכל ה"לכלוך"  ושמה חלבון ביצה ,אוספת אותו יחד עם כל ה"לכלוך" סוגרת את סיר הלחץ מרתיחה ומבשלת כחצי שעה על אש הקטנה ביותר. מסננת ומשתמשת רק בציר שנותר ,עם הירק והשורש והעצמות אני מאכילה את חיות הבית. ואת הציר מקררת עד פושר,
ומוסיפה לציר

2-4 כרעי עוף גדולים עם העור ומנוקה היטב.
1 בצל גדול עם ציפורן קלויי
1שורש פטרוזיליה
1שורש סלרי 
4-6 גזרים 
מרתיחה הכל מכפה את כל השאריות המיותרות "הלכלוך", שופכת חלבון שוב ואוספת אותו יחד עם כל הלכלוך,סוגרת את סיר הלחץ ומבשלת 20 דקות על אש קטנה.

קושרת עם חוט
1/2 חבילה פטרוזליה
1/2חבילה שמיר
את עלי הסלרי שהורדנו מהשורש.

ומוסיפה לסיר מתבלת בשתי כפיות אבקת מרק ביתית , מלח לפי הטעם. מבשלת כ20 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה ללא לחץ.
מוציאה את הירק והשורשים למסננת ,את העוף מוציאה לסיר קטן יחד עם הגזרים.
מסננת את הציר דרך הירקות... מרק הבוליון מוכן מנקה מכל שומן בעזרת חסה או מגבות נייר שלא עשויות מנייר לא ממוחזר(כיום קשה להשיג)
אני נוהגת להגיש עם קניידלך(כופתאות) או עם לוקשין(אטריות ביצים דקות) ופטרוזיליה קצוצה 

בתאבון

טיפ למרק עוף עם ירקות מוקפצים

גזרים גדולים חתוכים ז'ולייונים
2 קישואים חתוכים לז'וליונים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1/4כרוב חתוך לרצועות
נבטים
וכל ירק שעולה בדעתכם!
מקפצים עם מעט שמן כל ירק בנפרד ,שומרים בקערה ומוספים מעט לצלחת המרק במקום אטריות.( ניתן לשמור במקפיא במנות קטנות ולהפשיר לפי הצורך)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת