33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגת גזר עשירה, וחורפית.

אתם אוהבבים עוגת גזר?

 אכלתם עוגת גזר? ובכן אני מזמן לא .

לפני שנים רבות כשהגעתי לקיבוץ  כחברה של... בן זוגי כיום, עבדתי במטבח , באגף שנקרא "מטבח דיאטה", בישלתי מזונות ותבשילים דיאטטים לאוכלוסיה מבוגרת או לכאלו שחיפשו מזון דל שומן בקיבוץ. בד בבד עם תקופת לימודיי הנטורופתיה  כ 5 שנים,רכשתי ידע נוסף על מגוון ואיפיוני בישול , למדתי להשתמש ברכיבי תזונה כאורז מלא וקיטניות ועוד רכיבים נוספים שלא נחשפתי אליהם בעבר.

התפריט שלי היה מאוד מגוון, השתדלתי כל יום להכין תבשילי ירקות שונים, פשטידות , תבשילי אורז מלא מתובלים ומגוונים ,כדלורית ממולאת באורז מלא  ורטב פיטריות , כרוב ממולא ,מרק ירקות , ועוד כל מיני. לדעתי הדבר שהכי העלה את קרני בעיני הציבור היה עוגת גזר, מצאתי מתכון פשוט שהיה עסיסי ונימוח ופשוט הצליח לי.

תקופה זו עברה לה מזמן, ומאז עבדתי במקומות אחרים שהביאו אותי עד הלום, לנהל קליניקה ולהיות עצמאית בתחום הנטורופתיה ורפלקסולוגיה.

לפני כשבועיים מצאתי מתכון של עוגת גזר, במדור סופ"ש של אהרוני. החלטתי לנסות.

העוגה טובה, מאוד טעימה וכמו שבעלי אומר, "עוגה טעימה אך חבל שיש בה גזר".

לעוגת גזר  יש מעין נופך בריאותי, מזין, עשיר בויטמינים. לעוגה זו יש ארומה חורפית  בשל מגוון  התבלינים החמים , המתאימים לעונה.

אשתף אתכם במתכון ואשלב תוספת ....

200 גרם חמאה,

כוס וחצי סוכר חום,

3 ביצים,

2 כוסות קמח,

2 כפות אבקת אפייה,

1 כפית קינמון,

1 כפית גי'נג'ר טחון (מי שאוהב).

1/4 כפית אגוז מוסקט,

מיץ מ 2 קלמנטינות סחוטות - תוספת שלי כדי לרכך את מרקם העוגה ולאוור אותה.

2 גזרים קלופים, מגוררים דק,

 חצי כוס צימוקים,

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים.

אופן ההכנה.

1. להקציף בקרס הגיטרה את החמאה, הסוכר כ 3 דקות, מוסיפים את הביצים, אחת -אחת לתערובת.

2.מערבבים בקערה את שאר החומרים. מוסיפים לעיסת החמאה ולערבב לתערות אחידה.

3. לאפות ב 2 תבניות מוארכות, בתבנית 24 כ 50 דקות בחום של 180 מעלות.

בתאבון.

 אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת