00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קנלוני במילוי בשר וצנוברים


אם תשאלו את אבא שלי מה הוא הכי אוהב לאכול, הוא מייד ישיב פסטה ומבחינתו אין בעיה לאכול אותה מידי יום ובכל ארוחה.

לא חשוב מהו  הצבע מהי הצורה ו/או עם איזה רוטב היא מוגשת.  

לכן  כשהגעתי אל הורי לאחד מביקורי הבאתי עמי תבנית גדולה של קנלוני נפלא. ואם אתם גם נמנים על אוהבי הפסטה, אז הנה לפניכם המתכון:


 

 

 

 

המצרכים לתערובת הבשר:

 

  • 1 קופסא של פסטה קנלוני

  • 500 גר' בשר בקר טרי טחון

  • 1/4 כוס צנוברים

  • 2 בצלים קצוצים

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 1 כפית בהרת

  •  מלח ופלפל

 

המצרכים לרוטב:

 

  • 3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או 1/2 קופסא של עגבניות מרוסקות (הקופסא הגדולה)

  • 2 ו-1/2 כפות רסק עגבניות

  • 2 כפות קטשופ

  • כ- 1/2 כוס מרק צח (או מים)

  • מעט פטרוזיליה קצוצה

  • 1 כפית כמון

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 1/2 כפית פפריקה חריפה

  • פלפל ומלח

 

 

 

הכנת תערובת הבשר

 

  1. במחבת גדולה מטגנים במעט שמן קנולה את הבצלים עד קבלת צבע זהוב יפה.

  2. מוסיפים  את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר מחליף את צבעו לבהיר ויוצא כפרורים.

  3. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה והתבלינים ממשיכים לערבב כמה דקות ,מכבים את האש ומצננים מעט. 

  4. לוקחים את הקנלוני ובעזרת כפית ממלאים אותם ומסדרים בתבנית חסינת אש.

 

הכנת הרוטב:

 

  1. במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.

  2. מוסיפים את העגבניות ,רסק העגבניות ויתר החומרים וממשיכים  לערבב.

  3. מוסיפים את התבלינים וטועמים זה הזמן לתקן את התיבול ו/או את סמיכות הרוטב.

  4. יוצקים את הרוטב מעל הקנלוני המסודר בתבנית מפזרים למעלה מעט פתיתי גבינה הצהובה (שומרי הכשרות נא לוותר על שלב זה) ומכסים ברדיד אלומיניום.

  5. מכניסים לתנור בחום 170 מעלות לכ- חצי שעה.

  6. מורידים את הכיסוי ומשאירים עוד כמה דקות בתנור עד לקבלת צבע זהוב יפה.

 

*לשומרי הכשרות- יש לדלג על שלב פיזור הגבינה למעלה.(פרט לכך הכל כשר)

 

 

אני ממליצה להגיש את המנה לצד  סלט חסה ועגבניות שרי ,מטובל במעט שמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור ומלח.

 

 

 

בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת