00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות טחינה וסילן

 

 

 במתכון לעוגיות הטחינה נתקלתי לראשונה, בבלוג של בייגלה המקסים, והחלטתי שזה מתכון שכדאי בהחלט לנסות.


אבל מה לעשות כאשר ניגשתי למלאכת האפיה, התברר לי כי חסרים לי כמה מצרכים המצויינים במתכון המקורי ודווקא נמצאים ברשותי מצרכים אחרים.... אז שיניתי קצת את המתכון ויצאו עוגיות יפות יפות שמנמנות וטעימות ביותר. אשתף אתכם כעת במתכון שלי, נסו ותהנו:

 

 

 

 

 

                        המצרכים:

 

  • 1/2 3 כוסות קמח

  •  3/4 כוס א.סוכר

  • 200 גר` חמאה חתוכה לקוביות

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 1/2 כפית אבקת אפיה

 

 

 

                אופן הכנת הבצק:

 

  1. מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק חלק. 
  2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לכחצי שעה.

 

 

 

                  החומרים למילוי:

 

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס סילאן

  • 1/2 1 כוס  ריבת חלב

  • 1/2 1 כוס אגוזי מלך קצוצים

 

 

 

 

                             ההכנה:

 

 

  1. מחלקים את כדור הבצק לשלושה חלקים. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן באורך של כ- 30 ס"מ. עובי הבצק כחצי סנטימטר.

  2. מורחים שליש מכמות הטחינה ושליש מכמות הסילן וריבת החלב, מפזרים  את האגוזים הקצוצים.

  3. מקפלים קיפול קטן בקצוות ומגלגלים בזהירות לגליל מניחים את הגלילים בתבנית מרופדת בנייר אפיה וחורצים בסכין חריצים לא עמוקים מידי, ברווחים של כ 4 ס"מ זה מזה.

  4. אופים בחום של  180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב יפה..

  5. מצננים וחותכים את העוגיות בחתכים שסימנו קודם לכן.

  6. בוזקים אבקת סוכר מעל, מכינים כוס תה/ קפה ומתענגים.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת