00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שכבות קוקוס ושוקולד

 

 

לאחרונה, גיליתי שוב את טעמו הנפלא של הקוקוס. מילדותי זכור לי ממתק אהוב במיוחד העשוי מקוקוס ורוד, דווקא..

 כילדה שגדלה בקיבוץ, ללא חנויות ססגוניות סביב, שלא ממש  ראתה  את העיר הגדולה ואת שלל הממתקים המוצעים בחנויותיה, אלא רק באירועים מיוחדים, חיכיתי תמיד שתהיה סיבה טובה לנסוע לבית שאן , כן כן... בית שאן הקטנה, היתה מבחינתי יציאה למקום זוהר עם חנויות בשלל צבעים וריחות.  ושם במרכז "רסקו" (שאגב קיים עד היום) היתה חנות קטנה של דברי מתיקה  ומאפים , ובחלון היו מסודרים בסדר מופתי, שלל של ממתקים  -  ביניהם היו  חלביצה, חתיכות יפות ומסוכרות של עוגת קרמשניט, חטיפי סומסום, וביניהם גם  הקוקוס הורוד.  

לא היתה נסיעה לבית שאן מבלי לעבור דרך חנות הממתקים גם אם זה היה רק כדי לראות .

אך מאז עברו שנים רבות וכל "השפע הזה" שנראה לי כילדה, כמשהו נשגב, כבר נשכח, ואפילו את טעמו של הקוקוס הוורוד שכחתי. ובהמשך חיי כבר ראיתי עולם, גדול יותר מבית שאן עם שפע  גדול יותר  ואפילו ססגוני יותר. אך  כנאמר בתחילה לאחרונה שוב נפגשתי עם הקוקוס, וכל זכרונות הילדות, בית שאן הקטנה/גדולה והממתק האהוב,חזרו ובגדול, ונגמלה בליבי ההחלטה  להחזיר עתרה ליושנה, ומייד התחלתי בהכנת עוגות וחטיפים נהדרים על טהרת הקוקוס, מתכון אחד כבר פרסמתי עבורכם. והנה לפניכם מתכון חדש של עוגת 3 שכבות שוקולד-קוקוס -שוקולד, מבוסס על מתכון מהבלוג של קסמים מתוקים עם מעט שינויים שלי ותאמינו לי טעים טעים: 

 

 

 

                                   תחתית השוקולד

 

  • 80 גרם שוקולד מריר 

  • 80 גרם חמאה רכה

  • 70 גרם סוכר דק

  • 1 ביצה

  • 150 גרם קמח (ניתן להחליף לקמח תפ"א או קמח מצה לעוגות)

  • 2 כפות קקאו

 

                                     מילוי הקוקוס

 

 

  •  225 גרם שבבי קוקוס
  • 1 קופסא של ריבת חלב ( 450 גר`)

  • 2 ביצים

 

 

                                        ציפוי השוקולד

 

  • 170 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
  • 6 כפות שמנת מתוקה (90 מ"ל)

  • 45 גרם חמאה רכה

 

 

 

 

                                 אופן ההכנה

 

תחתית העוגה

 

  1. להמיס במיקרוגל את השוקולד בפולסים של 30 שניות ולערבב, כך עד המסה מלאה של השוקולד/ אפשר גם להמיס בבן מארי ( להניח סיר חסין אש עם מים רותחים ומעליו קערה נוספת עם השוקולד), ולהניח בצד.  

  2. הכיסו אל קערת המיקסר את הסוכר והחמאה, ובעזרת וו הגיטרה ערבבו במהירות בינונית, עד קבלת קרםבהיר ותפוח.

  3. הנמיכו את מהירות המיקסר, והוסיפו את הביצה ולאחר מכן את השוקולד. והמשיכו בפעולת הערבוב עד לקבלת מסה אחידה. 

  4. נפו את הקמח והקקאו, והוסיפו למסה. המשיכו בערבוב מספר דקות נוספות עד לאיחוד המסה. 

  5. שטחו את המסה בתחתית התבנית.

  6. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 175 מע` לכ- 15 דקות או עד שהחלק העליון קשיח למגע.

  7. הוציאו מהתנור ומניחים לצינון.

 

 

מילוי הקוקוס 

 

  1. ערבבו יחד את ה קוקוס, ריבת החלב והביצים.

  2. צקו את המסה מעל הבסיס האפוי שהתקרר מעט והכניסו לתנור לאפיה שניה של כ – 25 דקות עד הזהבה קלה.

  3. מצננים לקירור מוחלט.

 

ציפוי השוקולד

 

  1. המיסו את כל מרכיבי הציפוי ביחד, במיקרוגל בפולסים קצרים של- 30 שניות וערבבו, עד להמסה מלאה.

  2. קררו מעט וצקו את מסת השוקולד מעל העוגה שכבר הספיקה להתקרר לחלוטין .

  3. הניחו בצד והמתינו עד שהציפוי מתייצב בערך כחצי שעה עד שעה ורק אז העבירו סכין לאורך השוליים ושחררו את העוגה מהתבנית.

 

 

                    *הערה חשובה את העוגה יש לאכול בטמפרטורת החדר, במידה ומכניסים אותה למקרר יש להוציאה כחצי שעה לפחות לפני ההגשה.

 

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת