00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

תבשיל עוף ופול ירוק

28/01/2011

 

כמעט עד הרגע האחרון לא ידעתי מה בדיוק אני הולכת להכין. כלומר, הייתי בטוחה שפול ירוק יהיה שם וגם העשבים הטריים שהזמנתי יומיים לפני והאיש סיפק בדרכו חזרה מעבודה. אבל על כל השער לא הייתי סגורה. התלבטתי אם להכין אורז עם הפול או עוף עם הפול והאורז יחד, ובסוף החלטתי שהאורז יקבל את הכבוד המגיע לו ויתבשל לבדו בסיר נפרד וכל שאר החבר'ה יוזמנו להתחבר לתבשיל נסיוני ומאולתר לחלוטין. 
המסקנה? אלתרו ואל תפחדו! כי יוצאים מזה דברים טובים (לרוב:-) למרות שעם כל הירק הרענן שיש בתבשיל ממש אין סיכוי לפספס, אני עדיין רושמת לזכותי הן התעוזה והן הטעם הנפלא של המנה (צנועה שכמותי).
כמה חבל שלא ניתן להעביר דרך המסך את הניחוחות המדהימים שעלו מהסיר ...

 

שוב, ניתן להקליק על התמונות ולראותן (וכמעט לגעת) בגודל מלא

המרכיבים (כ-4 מנות):
2 כוסות פול ירוק קפוא מופשר
1/2 פרפר חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות גס
2-3 כפות שמן זית
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים גס
מים רותחים כ-1.5 כוס
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף אבקת מרק עוף
מלח,פלפל,כורכום, תבלינים לפי הטעם

 

 

ההכנה:
מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים. את הגבעולים קוצצים דק.
שמים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ וגבעולי המנגולד (ללא העלים) עד השקיפות.
מוסיפים את השום וקוביות העוף ומטגנים כמה דקות, עד שהעוף משנה את צבעו ומשחים קלות.
מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים ומערבבים. מטגנים עד שהעלים "מתעיפים".
מוסיפים את הפולים, את אבקת המרק ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים רק עד גובה הרכיבים ומערבבים, מביאים לרתיחה.
מוסיפים את העשבים הקצוצים, מתבלים במלח,פלפל וכורכום.
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
מנמיחים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
בודקים אם העוף בשל דיו, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
מגישים עם אורז לבן.

 

 

הערות:
בדרך כלל אני לא מפשירה מראש את הירקות הקפואים, אבל את הפול אני לא מכירה בכלל, לכן רציתי לראות אם הוא קשה בנגיסה
כל כמות הירק מתייחסת לצרור קטן של סופר
הכנתי את התבשיל לפי טעמי, ככה שלכם הרשות לשחק עם התיבול וכל השאר איך שאתם אוהבים

 

 

בהצלחה ובתיאבון!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת