00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגיות פקאן וג`ינג`ר

26/01/2011

 

נכון שהקור של חורף זו מגרעת רצינית, אבל בשביל זה בדיוק המציאו את העוגיות שליד התה המהביל. נחמה קטנה ומתוקה המשכיחה את כל הצרות בעולם.
העוגיות הללו טומנות בתוכן גם קינמון, אשר נחשב תבלין מחמם וגם ג'ינג'ר שידוע כלוחם איתן נגד הצטטנויות למינהן. לא בטוח מה נשאר מהגיבור אחרי שמייבשים ומסכרים אותו, אבל הוא מוסיף טעם אוריינטלי מעודן ומאוד מיוחד לעוגיות ובשילוב עם חמאה ופקאן הכל מתחבר לאוצר קטן וממכר.

מתכון מתוך מגזין "שף"

 

המרכיבים (כ-50 עוגיות קטנות):
125 גרם חמאה, רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 ביצה
1 כוס (140 גרם)קמח
1/8 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים
2/3 כוס (75 גרם) ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ

 

ההכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
שמים בקערת המערבל את החמאה, שני סוגי הסוכר ומערבלים לקרם אחיד.
מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נבלעת בקרם.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, המלח והקינמון ומוסיפים לקערת המערבל.
מערבלים רק עד שהעיסה אחידה ומפסיקים את פעולת המערבל.
מוסיפים את האגוזים והג'ינג'ר ומערבבים בכף עץ לעיסה אחידה.
לוקחים בכפית מעט מהעיסה ומורידים בעזרת כפית נוספת אל התבנית, שומרים על רווחים בין העוגיות.
אופים כ-10 דקות, עד ששולי העוגיות משחימים מעט והן עדיין בהירות וקצת רכות במרכז.
מצננים ומגישים.

**שומרים בכלי סגור כשבועיים**

 

הערות:
בטעות עשינו את העוגיות עם כף ולא כפית, כך שיצאו כ-22 עוגיות בינוניות וזמן האפיה היה כפול

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת