00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Artishok הארט והשוק

פילו עם ברוקולי וגבינות- מתכון

 

אמש בארוחת הצהריים חשקה נפשי דווקא במשהו חלבי ( לעזוב חבר'ה אין הריון באופק ), מממממ משמשתי את המקרר ופשוט הוצאתי מה שיש מתוכו.

מה מצאתי ? ברוקולי , וגבינות מגוררות במקפיא, עלה פילו, חצי קופסת שמנת מתוקה פתוחה בקיצר מה שהיה.

מה עושים ? יאלה עושים איזה פילו ממולא טעים ( ואפשר להגיד לא כל כך משמין ).

פילו ממולא בברוקולי וגבינות / יפית הוס

מצרכים :

חצי חבילת ברוקולי סנפרוסט

6 עלי פילו מופשרים

50 גר' חמאה

2 ביצים

חצי חבילת שמנת מתוקה

100 גר ( אולי מעט יותר לא בדקתי - זה לפי העין ) גבינת מוצרלה מגוררת ,וגם קשקבל.

מלח

פלפל

וממש מעט ציפורן טחון ( זה היה בטעות במקום מוסקט אבל בחיי טעים סוף ).

תבנית קפיצית  24 משומנת.

תנור מחומם 200 מעלות.

 

מה עושים :

מרתיחים את הברוקולי קלות עם מים ומעט מלח - מניחים לצינון מלא.

ממיסים במיקרו 50 גר' חמאה

לוקחים את עלי הפילו - מורחים על עלה ראשון חמאה, מעליו מניחים עלה נוסף וגם אותו מורחים בחמאה וכך גם עם האחרון.

לוקחים תבנית קפיצית מס' 24 - משמנים , מכניסים פנימה את שלושת העלים ששמנו ומצמידים לדפנות התבנית כך שנותרים מעט שולייים.

התערובת :

קוצצים גס את הברוקולי שהרתחנו, מוסיפים 2 ביצים, גבינות, חצי מיכל שמנת מתוקה ומתבלים לפי הטעם.

שופכים הכל מעל עלה הפילו ששמנו בתבנית.

שכבת כיסוי:

לוקחים את עלה הפילו ( 3 במס' ) הנותרים וחוזרים על הפעולה שעשינו לתחתית ע"י שימון באמצעות החמאה.

מניחים את העלים אחד על השני ולאחר מכן מכסים את שכבת הברוקולי, את הקצוות בצורה עדינה דוחפים לפנים התבנית מתחת לכל השכבות.

את השכבה העליונה ( שהיא בעצם עלה הפילו האחרון בשכבות שאינו משומן ) משמנים עם החמאה הנותרת.

מכניסים לתנור חם מאוד 200 מעלות לכ 40 דקות אפייה.

מעדן!!!!!

 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יפצוקית האחת אלא אם צויין אחרת