00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Um Um Um בלוג

בף בורגיניון - ג`וליה צ`יילד לטבח חסר המשרתים

לאירוע מיוחד מגיע מתכון מיוחד. ויום ההולדת של הבחור הוא אירוע כזה. חשבתי על כל מיני מתכונים מתוחכמים ממסעדות של שלושה כוכבי מישלן, עם המון מרכיבים ושיטות בישול, אבל משום מה כל המתכונים שבחרתי היו סביב דגים, פירות ים, או שהבשר לא היה מרכיב מספיק מרכזי בהן. ובשבילו צריך שיהיה בשר. בקר. אמיתי. קשקושים ותחכומים זה מצוין - אבל בואו לא נשכח את הסיבה שלשמה התכנסנו. ואז נזכרתי בג'וליה צ'יילד. לא מזמן ראינו את הסרט החמוד ג'ולי וג'וליה. בסרט, ג'ולי הבלוגרית לוקחת על עצמה פרויקט - להכין את כל המתכונים מהספר של ג'וליה צ'יילד - Mastering the Art of French Cooking, כל 524 המתכונים, בשנה אחת. וגם לכתוב עליהם בבלוג. כל זה כשהיא עובדת במשרה מלאה ויש לה בעל. אז בואו נעזוב את זה שזה שקר אחד גדול ושמן ונדמיין שזה אמיתי.

המנה הבולטת בסרט היא הבף בורגיניון. מנה מסורתית מהמטבח הצרפתי, בה מבשלים בקר בסבלנות רבה (עם הריח שהוא מפיץ, באמת שצריך סבלנות) ביין אדום ובסוף הבישול מוסיפים בצלצלים ופטריות שהכנו בנפרד. בספר המנה מתוארת כך - "certainly one of the most delicious beef dishes concocted by man".

אפתח בסיכום - זה מתכון מוצלח, לא מורכב במיוחד, לענת אחת חסרת משרתים. התוצאה - תבשיל עשיר, ריחני ונפלא, של בשר רך, בצלצלים נימוחים ופטריות עזות טעם. אז איך מכינים אותו?

 

רכיבים:

4 פרוסות בייקון מעושן

1 כף שמן זית

1 ק"ג בשר כתף (חתוך לקוביות - כ3-4 ס"מ בכל מימד)

1 גזר פרוס

1 בצל בינוני פרוס

2 כפות קמח

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

3 כוסות יין אדום (זול. מה תעשו לי?)

1 כף רכז עגבניות

2 שיני שום כתושות

כפית עלי טימין קפוא

1 עלה דפנה מפורר

לפטריות:

1 חבילה פטריות שמפיניון - בחרתי קטנות

1 כף שמן קנולה

2 כפות חמאה

לבצלצלים:

8 בצלים קטנים

1 כף חמאה

1 כף שמן קנולה

1/2 כוס יין אדום

חצי כפית עלי טימין קפוא

 

ההכנה של המנה הזו מרובת שלבים וכלים, אבל לא מסובכת.

חתכו את הבייקון לרצועות קטנות וטגנו בשמן זית עד להשחמה קלה, בסיר (זה הסיר בו יהיה התבשיל כולו, אז שיתאים בגודל ושיתאים לתנור). עם כף מחוררת - הוציאו את הבייקון לקערה עם נייר סופג (אחר כך מכניסים אליה גם את הבשר, אז שתהיה גדולה). דאגו שהבשר יהיה יבש (להספיג במגבת או נייר סופג) והכניסו כמה קוביות לתוך אותו שומן, כשהוא לוהט. על מנת להשחים אותו - דאגו לא לצופף את הבשר. את החתיכות השחומות הוציאו לקערה של הבייקון. באותו שומן (שעכשיו יכיל משקע חום ששווה משקלו בזהב) טגנו את הבצל והגזר הפרוסים למשך כמה דקות והעבירו אותם לקערה נפרדת.

עתה החזירו לסיר את קוביות הבשר ואת הבייקון, פזרו כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס ושתי כפות קמח וערבבו כך שהכל יהיה מצופה בשכבה דקה של קמח. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות לארבע דקות, ערבבו את הבשר והכניסו לעוד ארבע דקות, כך שיקבל קרום דק. הוציאו את הסיר, הנמיכו את חום התנור ל 160 מעלות. הוסיפו לסיר כף רכז עגבניות, שתי שיני שום מעוכות, חצי כפית תימין, עלה דפנה מפורר ושלוש כוסות יין אדום יבש. בשלב הזה המתכון קורא להוסיף גם ציר בשר, עד לכיסוי - לי לא היה כזה ולשמחתי היין בדיוק כיסה את הבשר. הרוטב יצא נפלא. הביאו את הסיר לרתיחה והכניסו לתנור לכשלוש שעות. 

בזמן שהסיר בתנור, אפשר להכין את הבצלצלים והפטריות.

לבצלים: השחימו את הבצלים בכף שמן וכף חמאה, מכמה שיותר צדדים (שלי לא ממש היו בצלצלים ולא ממש רצו לעמוד על הצד. מילא). אחרי שהשחימו מעט הוסיפו חצי כוס יין אדום (המתכון קורא לציר בשר. היין עבד מעולה), מלח, פלפל, עלה דפנה, טימין טרי והוספתי כפית סוכר שהיתה חסרה לטעמי. כסו והשאירו על אש קטנה למשך 40-50 דקות, סובבו את הבצלים מדי פעם. מתקבלים בצלים רכים, מתקתקים ועדינים, והיין הופך לסירופ מרוכז.

לפטריות: חממו במחבת את השמן והחמאה, הוסיפו את הפטריות כשהקצף של החמאה פחת, הקפיצו את הפטריות למשך 4-5 דקות, שישחימו מעט. 

לאחר שלוש שעות בתנור הריח מטריף, הבשר רך וספוג בטעמים נפלאים. הוסיפו לסיר את הפטריות והבצלצלים והגישו. בתאבון!

הקינוח בארוחה הזו גם אינו קוטל קנים - מתכון בקרוב...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tumor Suppressor אלא אם צויין אחרת