00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קאפקייקס "חגיגה בטעם איטלקי"

 

יש איזה ארשת יוקרתית למאפים אישיים. כמו של בית מלון או קייטרינג מושקע. הם קטנים, יפים ומקסימים כאלה, ועצם העובדה שאפשר לאכול אותם בשני ביסים מפתה כשלעצמה.
אז בשבת היכנתי קאפקייקס לארוחת בוקר. קאפקייקס מלוחים גדושים ברכיבים וטעם מרוכז .יש גם עגבניות מיובשות, גם בזיליקום ,גם צנוברים וגם גבינת פטה- ממש חגיגה איטלקית. אז נכון שטירמיסו לא היה בחגיגה הזאת, אבל כשתיראו כמה דברים נכנסו פנימה, תבינו שאין מקום לשום דבר נוסף.

 

מתכון של ויולה גורן מתוך הספר "קאפקייקס"

 

המרכיבים (16 יחידות גדולות או 48 קטנות):
1 כוס קמח
3/4 כוס קמח תירס
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
120 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
1/2 כוס גבינת פטה
1 כפות עלי בזיליקום טרי קצוצים
3 כפות צנוברים

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים (רצוי בחמאה) תבניות קאפקייקס.
בבקערה גדולה מערבבים את הקמח, קמח התירס, אבקת האפיה,המלח והסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את החמאה המומסת, הביצים ושמנת החמוצה.
מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים, ואחר כך את העגבניות המיובשות, גבינת הפטה, הבזיליקום והצנוברים.
מעבירים את התערובת לתבניות וממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהו.
אופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
שמים את התבניות על גבי רשת מתכת ומצננים לטמפרטורת החדר.
מגישים מיד או מאחסנים במקרר בכלי אטום עד יומיים.

ציפוי גבינת שמנת מלוח:
1 כוס (240 גרם) גבינת שמנת
2 כפות שמנת מתוקה

ההכנה:
מקציפים במיקסר את הגבינה והשמנת עד לקבלת קרם אוורירי ובהיר.
מורחים על הקאפקייקס לאחר שהתקררו לטמפרטורת החדר ומגישים מיד.

 


 הערות:
בסה"כ יצאו 22 יחידות בתבניות חד פעמיות
לטעמי אפשר להוריד את המלח לכפית אחת במקום ה-2
שמתי כ3/4 כוס עגבניות מיובשות ולדעתי זה מספיק
וויתרתי על הציפוי כי זה נראה לי כבר יותר מדי


בהצלחה ובתיאבון!

נ.ב התמונות יצאו כל כך מפתות שהחלטתי להעלות אותן בגודל מלא,כך שאפשר ללחוץ עליהן ולראותן בגדול (וליהנות כמובן:-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת