00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט חצילים וגמבות פיקנטי

כשיש לי חצילים במקרר אני אף פעם לא יודעת אם אצליח להגיע אליהם לפני שהם ירקבו, או ששוב הם יגיע אחר כבוד לפח.
אני מאד אוהבת חצילים! אם זה על האש עם טחינה, אם זה בתור סלט מבושל, מוסקה, "כבד" קצוץ (סלט חצילים בטעם כבד). זה ירק נפלא שמקבל באהבה כל טעם שמוסיפים לו .
הפעם, בעודי מחטטת במקרר ומסדרת אותו לפני הקניות של סוף השבוע, נתקלתי בזוג החצילים שחיכו בסבלנות לתורם והחלטתי לבשל אותם עם גמבות, לסלט מתוק חריף ברוטב צ`ילי מתוק ולפלפל אותו בעוד מעט צ`ילי גרוס.
יצא סלט חצילים מתוק חריף שהולך נהדר ליד המנה העיקרית, עם אורז לבן או סתם על פרוסת לחם עבה.
 
מכמות המצרכים הרשומה, יוצאת קופסא של קצת יותר מחצי קילו סלט.
 
 
סלט חצילים וגמבות פיקנטי 
מצרכים:
2 חצילים בינוניים
2 פלפלים אדומים/צהובים
1 בצל גדול
1/2 כוס צ`ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
3 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס
צ`ילי גרוס
 
אופן ההכנה:
קולפים את החצילים, או משאירים קליפה באופן חלקי (ראו תמונה) וחותכים לקוביות של 3X3 ס"מ.
חותכים את הפלפלים לפסים ואת הבצל ל-8.
 
בסיר עם מעט שמן קנולה שמים את כל הירקות ומבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מזדמן, עד שהירקות מתרככים, נצרבים מעט ונפחם יורד. (כ-15 דק`) אם יש צורך אפשר וכדאי להוסיף עוד כף או שתיים שמן במהלך הבישול מכיוון שהחציל "שותה" את השמן והטיגון הופך להיות יבש.
מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מערבבים היטב, סוגרים מכסה ומבשלים על אש בינונית כ-30 דק` עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין והחצילים מקבלים צבע חום עמוק.
 
 
 
 
 
 
טעים גם על פרוסת לחם טריה ועבה
 
 
 
שבוע טוב לכולם
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

57 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת